You are here:

Een middelbare school kiezen? Maak eerst kennis

Jij zit in groep 7 of 8 en mag dadelijk van de basisschool naar het vmbo. Een hele stap. Ontdek daarom welke middelbare school bij jou past. Kun je niet goed kiezen? Op deze pagina vind je verschillende manieren om kennis te maken met onze vmbo-scholen. Ook kun je naar de pagina van jouw favoriete school gaan om het complete kennismakingsaanbod te bekijken.

Kennismakingsaanbod per school

Weet je al een beetje welke school jouw favoriet is? Dan kun je via de linkjes hieronder alle activiteiten bekijken die de school aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan de open dag, een vip-rondleiding samen met je ouders of mini-lessen volgen op school. We hebben ook nog steeds verschillende manieren om online kennis te maken met onze scholen. Ontdek het complete aanbod.

 

Bezoek de open dag

Ontdek Curio tijdens onze open dagen op het vmbo. Ontmoet leraren, bekijk het gebouw en stel alvast vragen als je die hebt. We laten ook zien wat de lessen inhouden. Zo kies je een school die bij jou past. Hieronder zie je wanneer jouw favoriete school open dag(en) heeft.

Kom naar de vip-rondleiding

Hoe ziet het klaslokaal eruit? Waar zijn de kluisjes? Je hebt vast veel vragen. Tijdens de vip-rondleiding mogen jij en jouw ouders ze allemaal stellen. Ook krijg je een persoonlijke rondleiding door onze school. Je mag zelfs in de lerarenkamer spieken, daar mogen andere leerlingen niet komen!

Doe een les mee

Jij hebt de school al gezien en bent nu benieuwd hoe de lessen gaan. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom nodigen we jou en jouw ouders uit om mee te doen met een speciale mini-les. Dat is hartstikke leuk. Misschien ontmoet je zelfs al wat klasgenoten. Kom jij ook?

Ga naar een voorlichtingsavond

Speciaal voor ouders en verzorgers organiseert een aantal scholen voorlichtingsavonden. Tijdens zo'n avond krijg je onder andere informatie over het onderwijs en de begeleiding op school. De voorlichting vindt plaats op de school. Kijk hieronder welke Curio-scholen voorlichtingsavonden organiseren.