Kennismaken met Curio prinsentuin Andel

Zit jij in groep 7 of 8? En wil je alvast ontdekken hoe het er op onze school aan toegaat? Je kan op verschillende manieren kennismaken met onze school. Bezoek de open dag of meld je aan voor een vip-rondleiding. Je kunt ook mini-lessen volgen tijdens Kom proeven en beleven. Online kennismaken kan ook. Bekijk de digitale voorlichtingspresentatie of maak een interactieve rondleiding door onze school. Heb je een speciale vraag? Dan kun je ons bellen of een mail sturen. 

Open dag

De open dag is de ideale manier om kennis te maken met onze school. Loop door het gebouw, stel al je vragen en proef de sfeer. Zo ontdek je of de school bij je past. We hebben een open avond op vrijdag 28 januari en een open dag op zaterdag 29 januari.

Kom proeven en beleven

Kom samen met een ouder/verzorger een avondje kennismaken met Curio prinsentuin Andel. Je kunt zien en beleven hoe het er op onze school aan toe gaat. Volg mini-lessen en maak kennis met de mensen die op onze school werken. Misschien ontmoet je ook wel je toekomstige klasgenoten. Kom proeven en beleven is speciaal voor groep 7 en 8 leerlingen.

Vraag een vip-rondleiding aan

Een vip-rondleiding is de ideale manier om onze school nóg beter te leren kennen. Tijdens de persoonlijke rondleiding door de school krijg je een antwoord op al je vragen. 

Wandel door de school met de interactieve rondleiding (online)

De interactieve rondleiding is de ideale manier om vanuit huis onze school beter te leren kennen. Je ziet hoe het eraan toegaat op Curio prinsentuin Andel. Wandel binnen bij de lessen en schuif aan tijdens de pauze. Ook zie je natuurlijk het dierenverblijf. We vertellen je meer over de uren Curiotijd die je in de onderbouw krijgt. En je hoort wat het ondersteuningsteam voor jou kan betekenen. Kies wat je wilt zien, of bekijk alles.

Download de brochure

In de schoolbrochure lees je alles over ons onderwijs en de voordelen van onze school. Je ontvangt de brochure per mail. Wil je 'm ook graag kosteloos thuis ontvangen? Geen probleem. Dat kun je aangeven in het formulier. 

Bekijk de voorlichtingspresentatie

Om je een goed beeld te geven van Curio prinsentuin Andel, hebben we een voorlichtingspresentatie opgenomen. In 15 minuten maak je kennis met ons onderwijs, onze activiteiten en zie je alvast wat meer van de school. Vraag de voorlichtingspresentatie aan via onderstaande link. Binnen enkele minuten ontvang je 'm in je mailbox.

 

Luister naar onze leerlingen

Wil je weten hoe het er écht aan toegaat op onze school? Dan vraag je dat natuurlijk aan de leerlingen. Waarom kozen ze deze school? Hoe gaat het eraan toe in de bus? Wat is het allerleukste aan Curio prinsentuin Andel? En wat willen ze na school gaan doen? Onze leerlingen vertellen het allemaal.  

 

En neem ook een kijkje bij een oud-leerling

Ga op bezoek bij het loonbedrijf van onze oud-leerling John Buijs. Waarom is hij dit werk gaan doen? Heeft hij nog steeds iets aan alles wat hij leerde op onze school? En heeft hij nog wel eens contact met zijn oude school? Luister mee naar zijn verhaal. 

Ontdek de praktijklessen

Ben je benieuwd wat je bij onze praktijklessen allemaal mag doen? In deze korte video laten we het zien. Neem een kijkje bij groen, dier, techniek en horeca en ontdek het. 

Doe-het-zelf workshops voor thuis

Afgelopen jaar hebben wij onze doe-middag bij de leerlingen thuis gebracht met onze online doe-het-zelf workshops. Ondanks de knutselpakketten niet meer aangevraagd kunnen worden kun je deze verschillende proefjes wel thuis uitvoeren als je wilt. In onderstaande online workshops ga je met de proefjes aan de slag en zie je wat je allemaal nodig hebt. We laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Food

In de workshop food ga je zelf chips maken. Mevrouw Korthout legt jou stap voor stap uit hoe je zelf de allerlekkerste verse chips op tafel zet

Bloem

In deze workshop ga je bloemschikken. Mevrouw Duister gaat met jou aan de slag om een gezellig bloemstuk met hyacinten te maken.

Pindarotsjes

In de workshop legt Mevrouw Korthout jou stap voor stap uit hoe je zelf de allerlekkerste pindarotsjes maakt.

Lavalamp

In de workshop lavalamp ga je samen met meneer Van Hoek stapsgewijs jouw eigen mooie lavalamp maken. 

Tegels leggen

In de workshop tegels leggen gaan we samen met meneer Van Kampen verschillende straatverbanden uitleggen. 

Eggdrop

In de workshop eggdrop challenge ga je de val van het rauwe ei proberen te breken, zodat het ei niet breekt. 

Vervreemdend perspectief

In deze workshop ga je met mevrouw Timmer foto's maken die er uit zien of dat ze niet kunnen, maar je kunt ze toch maken zonder photoshop te gebruiken. 

Techniek

In de workshop techniek maak je een houten appelhouder. Samen met meneer Van der Vliet ontdek je hoe je de vogels in je tuin van een handig snackhuisje kunt voorzien. 

Meer informatie over laptophuur of -koop

Iedere leerling werkt met een eigen laptop. Dit geeft je meer mogelijkheden om op eigen tempo en niveau te werken. Via The Rent Company kan je een laptop huren of kopen. 

Informatie over onze bussen

Een groot deel van de leerlingen maakt gebruik van het busvervoer om naar Curio prinsentuin Andel te komen. Vanuit de gemeenten in de verre omgeving zijn er speciale schoolliners, die vlak voor de school stoppen en de leerlingen ook daar weer ophalen. De bustijden zijn aan de lestijden aangepast, ook als het verkort lesrooster geldt. De schoolliners vallen onder het normale openbaar vervoer. Heb je nog vragen over onze bussen? Meld je dan aan voor chatten en bellen met docenten en geef aan dat je vragen hebt over de bussen.

Stel een vraag

Misschien wil je graag persoonlijk contact met onze school. Dan kun je dat via ons contactaanvraagformulier laten weten. Geef je vraag door, dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug. 

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?