Aangenaam, Curio is de naam. We zijn benieuwd naar wie jij bent. Nieuwsgierigheid is de basis van groei. Voor onze studenten en leerlingen, maar ook voor onszelf. Wij zijn namelijk constant bezig met vernieuwen. En we begrijpen dat iedereen anders is. Als leerling heb je de keuze uit opleidingen in allerlei soorten en maten. En kies je een school die bij jou past. Maak kennis.

De beroepsopleider van West-Brabant

Goed beroepsonderwijs is onmisbaar voor West-Brabant. De arbeidsmarkt zit te springen om deskundige, nieuwsgierige en zelfbewuste professionals. En dat is waar Curio voor staat. Jij, jouw leerbehoeften en je toekomst staan bij ons centraal. Zo ontwikkel je op jouw manier en tempo je talent. Jij groeit bij Curio. Met jouw kennis maak jij de arbeidsmarkt straks een stukje beter. En help je West-Brabant om te blijven ontwikkelen. Haal bij Curio het beste uit jezelf. Hoe we dat samen met jou aanpakken? Dat lees je in het Instellingsplan 2024-2030. Of bekijk onze Onderwijsvisie.


Raad van bestuur

Curio zet zich elke dag in om jou de beste scholing te bieden. De raad van bestuur beslist wat de juiste plannen zijn. Ook de leerlingen-, studenten- en ouderraad praten mee. Zij bespreken samen met de raad van bestuur wat er beter kan, bijvoorbeeld hoe het inloggen op de portal gemakkelijker kan. 

De raad van bestuur bestaat uit voorzitter Rob Neutelings, Andrea Kaim en Marc van Campenhout. Alle drie hebben ze hun eigen takenpakket.


Raad van toezicht

Jij wilt natuurlijk dat op school alles juist verloopt. En er wordt opgekomen voor jouw rechten en die van je medestudenten. De raad van toezicht zorgt daarvoor. Zij houden in de gaten of ons beleid klopt met de branchecode voor het mbo. En houden ook risico’s en resultaten in de gaten. Wanneer zij denken dat het anders kan, geven ze advies. 

Hier let de raad van toezicht op:

  • hoe de raad van bestuur het doet
  • of geldzaken in orde zijn 
  • of onze visie nog klopt met wat we doen

 

Leerlingenraad

Als lid van de leerlingenraad bezorg jij iedereen een leuke schooltijd. Ongeveer 1 keer per maand kom je samen. Jij geeft de directeur jouw mening over belangrijke zaken. Denk aan het lesrooster. Of het maximaal aantal toetsen op een dag. Je denkt ook mee over leuke acties. Zoals die keer dat we met Valentijnsdag rozen op het schoolplein uitdeelden.
 

Studentenraad

Maak jouw schooltijd nog leuker. Ga bij de studentenraad van jouw mbo-opleiding. Zo bepaal jij mee wat er op school gebeurt. En het staat goed op je cv. De studentenraad overlegt over belangrijke zaken. Over de openingstijden van de kantine bijvoorbeeld. Willen jullie dat anders dan vertel je het aan bij het schoolbestuur.

De studentenraad komt bijna altijd samen tijdens lestijd. Maak je geen zorgen, daar krijg je officieel vrij voor. Want je bent natuurlijk met school bezig.

Ouderraad

Niet alleen jijzelf, maar ook jouw ouders kunnen wat te zeggen hebben over jouw school. Je ouders betalen waarschijnlijk ieder jaar de vrijwillige bijdrage. Bij de ouderraad bepalen ze hoe hoog die wordt. Of ze adviseren over de kosten van schoolmaterialen. Dat is dus ook handig voor jou.

Niet op elke school is een ouderraad aanwezig. Vraag bij jouw vmbo- of mbo-school om meer informatie. 

Sommige ouderraadsleden praten namens alle ouderraden op centraal niveau. Zij overleggen met, en geven advies aan de raad van bestuur. Ze houden toezicht op regels en bijdragen.


Nog wat regels

  • Lees hier enkele regels die van toepassing zijn op Curio als stichting
  • Lees hier aan welke regels ons bestuur en de directeuren zich moeten houden
  • Lees hier welke medewerkers onze organisatie mogen vertegenwoordigen


Samenwerkingen

Curio werkt graag mee aan regionale ontwikkelingen. Met verschillende bedrijven en organisaties pakken wij hiervoor onderwerpen op. Zo willen we bijvoorbeeld het aantal voortijdig schoolverlaters verkleinen. Ook kijken we naar passend onderwijs en arbeidsontwikkelingen. En vinden we het belangrijk dat er een makkelijke en snellere in- en uitstroom is van studenten tot topsport. 

Bij de samenwerkingen wordt de wettelijke verplichtingen van passend onderwijs en zorgplicht van leerlingen meegenomen. In alle onderdelen van Curio vinden deze samenwerkingen plaats. 

Met de volgende partijen werken wij zoal samen:

  • Scholen en instellingen in de regio. Zowel in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs als verschillende Curio scholen.
  • Lokale en regionale overheden.
  • Branchevertegenwoordigers, bedrijven en instellingen.
  • Organisaties die meehelpen in regionale ontwikkelingen.
  • Ministerie van Defensie door de opleidingen Veiligheid en Vakmanschap.


Verantwoording en verslagen

Wil jij graag meekijken met wat er bij ons op school gebeurt? Dat kan! Ieder jaar verantwoorden wij ons. In ons jaarverslag lees je alles over ons beleid. En hoe we dat beleid uitvoeren.