You are here:

Begeleiding en ondersteuning van mbo-studenten

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. We vinden het belangrijk dat het goed met je gaat. En dat je zo veel als mogelijk op school aanwezig bent. Er zijn verschillende manieren waarop we mbo-studenten begeleiden en ondersteunen. Op deze pagina leggen we uit wat we voor jou kunnen betekenen.

Bij wie kun je terecht

Bekijk ook deze informatieflyer

Mentor

Een opleiding is de eerste stap naar een leuke baan. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Alle studenten hebben daarom een mentor. Je kunt bij hem of haar terecht voor allerlei zaken, ook als het even niet zo goed gaat. Denk aan:

 • Hoe krijg ik toegang tot mijn rooster?
 • Volg ik wel de juiste opleiding?
 • Ik zit niet zo lekker in mijn vel. Kan ik eens met iemand praten?

De mentor helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt. Samen bespreken jullie vaak hoe het gaat. Jullie komen erachter waar jij nu écht goed in bent. En waar je energie van krijgt. Zo ga jij elke dag met plezier naar de opleiding.

Wij vinden het belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. Natuurlijk mogen zij zelf ook altijd contact opnemen bij vragen.

Extra ondersteuning

Heb je meer begeleiding nodig dan jouw mentor je kan bieden, dan staat er op jouw school een ondersteuningsteam (ot) voor je klaar. Dit team bestaat uit experts die jou verder kunnen helpen. Ze voeren gesprekken met je of helpen je om hulp buiten school te krijgen. Denk hierbij aan:

 • Sociaal- emotionele ontwikkeling
  Bijvoorbeeld je persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden, zelfbeeld en welbevinden
 • Gedrag
  Bijvoorbeeld het begeleiden van gewenst gedrag in de klas
 • Leren/ leerontwikkeling
  Bijvoorbeeld manieren om te leren en leerproblemen
 • (Studie)loopbaan rondom in-, door- en uitstroom
  Bijvoorbeeld studiekeuze, overgangsmomenten binnen onderwijs of richting arbeid
 • Sociaal-maatschappelijke vragen
  Bijvoorbeeld schulden, thuissituatie en verslaving
 • Testen en onderzoeken
  Bijvoorbeeld testen en onderzoeken om oplossingen te vinden voor een hulpvraag

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van ondersteuning bij jou op school? Neem dan contact op met het ondersteuningsteam van jouw locatie.

Sector zorg en welzijn:
ot.zw.west@curio.nl (Roosendaal)
ot.zw.oost@curio.nl (Breda)

Sector techniek en technologie:
ot.tt.west@curio.nl (Bergen op Zoom/Roosendaal)
ot.tt.oost@curio.nl  (Breda)

Sector economie een ondernemen:
ot.eo.west@curio.nl (Bergen op Zoom/Roosendaal)
ot.eo.oost@curio.nl  (Breda)

Sector voedsel, groen en gastvrijheid:
ot.vgg@curio.nl  (Breda/Bergen op Zoom)

Weet je niet bij welk ondersteuningsteam jouw opleiding hoort? Of heb je een algemene vraag? Neem dan contact op met ot.algemeen@curio.nl.

1.Start (1)

Passend onderwijs

Studeren is soms net wat moeilijker met een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Maar jij wilt net als iedereen een diploma.

Wil je gebruik maken van de mogelijkheden van passend onderwijs? We zijn benieuwd naar wie jij bent en hoe wij je kunnen helpen. Het liefst horen we dat al van je nog voor je de studie begint. Het is daarom belangrijk dat je dit bij je aanmelding voor een opleiding aangeeft. Dit kan op het aanmeldformulier of in het digitale doorstroomdossier. Zo kunnen we extra goed rekening met je houden. In het ondersteuningsprofiel van Curio kun je lezen welke begeleiding je minimaal mag verwachten.

We maken duidelijke afspraken over onze steun tijdens jouw studie. En we bespreken wat we van je verwachten. 

Lees ook meer bij Passend onderwijs

2 Traject (1)

Hulp bij studiekeuze

Weet je nog niet welke opleiding je wilt gaan doen? Of zit je op een mbo–opleiding, maar past die toch niet bij je? Daardoor heb vaak je geen zin meer in school. Dan kunnen we samen met jou kijken naar een passende oplossing. Ga dan naar de pagina studiekeuzeadvies op deze website.

3 Eind (2)