You are here:

De juiste begeleiding en ondersteuning op jouw vmbo-school

Jouw middelbare schooltijd is misschien wel de belangrijkste tijd in jouw leven. Veel leerlingen vinden het even wennen na de basisschool. Curio begeleidt én ondersteunt je daarom goed. We maken zelfs al kennis voordat je bij ons op school zit. Ook later kun je met al jouw vragen bij ons terecht. Er zijn altijd mensen om jou verder te helpen.

Bij wie kun je terecht

Mentor

De mentor staat altijd voor je klaar. Jij en jouw ouders kunnen met vragen bij de mentor terecht. Dat mag over school gaan, maar ook over dingen van thuis. Heb je wat extra hulp nodig? Dan geeft de mentor jou extra begeleiding. Of je mentor stuurt je door naar iemand die je verder kan helpen.

Decaan

Wat wil jij na het vmbo gaan studeren? Samen met de decaan zoek je naar het antwoord op deze vraag. Hij helpt je ontdekken wat jij leuk vindt. En geeft advies over welke vakken hierbij passen. Ook weet hij precies welke opleidingen je na het vmbo kunt gaan doen.

Loopbaanleren

Curio vindt het belangrijk dat jij ontdekt wat je wilt worden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten. In een speciale LOB-les (LoopbaanOriëntatie en –Begeleiding) praten we over wat je wilt. En soms nodigen we gastsprekers of oud-leerlingen uit om wat te vertellen. Of wat denk je van een bezoek aan een bedrijf? Het kan allemaal.

Vertrouwenspersoon

Het kan gebeuren dat je ergens mee zit en daar graag met iemand over wilt praten. Dat mag met de mentor of een leraar, maar je kunt ook naar de vertrouwenspersoon. Die luistert naar jou, zoekt samen met je naar een oplossing en vertelt niets door wat jij niet wilt.

2 Traject (1)

Extra ondersteuning op school

Soms is er meer ondersteuning nodig dan standaard. Omdat je dyslexie hebt bijvoorbeeld. Of omdat je het moeilijk vindt om te leren. Of omdat je soms niet zo lekker in je vel zit. Het is daardoor misschien moeilijker om een vmbo-diploma te halen. Je kunt op school dan extra hulp krijgen.

Heb je een algemene vraag rondom ondersteuning? Laat het ons weten en stel je vraag over ondersteuning per mail.

Klik hieronder op jouw school om te kijken welke extra ondersteuning er is:

 

 

Ouderavonden

Jouw ouders zijn vast benieuwd wat jij bij ons op school doet. Daarom organiseert Curio een paar keer per schooljaar een ouderavond. Jullie komen dan samen naar school. Zij ontmoeten jouw mentor. Ook praten we over jouw cijfers. En over hoe het verder op school gaat.

Sommige scholen hebben contactavonden. Dan kunnen jouw ouders vragen stellen aan een aantal van jouw leraren. Ook zijn er soms algemene ouderavonden. We bespreken dan belangrijke onderwerpen voor dat jaar. Denk aan welke vakken jij het beste kunt kiezen. Of hoe het aanmelden voor een vervolgopleiding werkt.

Vragen en contact

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.