You are here:

Kies jouw mbo

Weet je al precies wat je wilt gaan doen? Of heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Waar je ook staat, wij zijn er om je te helpen. Dit jaar kies je een studie zoals het jou uitkomt. Online of op onze scholen. Oriënteer je met onze voorlichtingen. Bekijk één van de 50 webinars. Loop een dagje mee. Bezoek de open dag of chat met studenten. Kies jouw mbo-opleiding bij Curio.

Bekijk de video

Wil je in 1,5 minuut ontdekken hoe je jouw droomstudie kiest? Bekijk dan onze studiekeuze-video. We doorlopen samen de verschillende stappen die je kunt nemen.

Kies Jouw Mbo Geel

Kom naar de open dagen

Het blijft even spannend of de open dagen op vrijdag 21 en zaterdag 22 januari doorgaan. We volgen natuurlijk altijd de RIVM-richtlijnen. Het laatste nieuws lees je op onze website. Of klik op de link hieronder en vul daar het 'blijf op de hoogte' formulier in. We hopen je eind januari welkom te heten op onze scholen. Door rond te wandelen en te praten met studenten en leraren ontdek je of een school bij je past.

Bekijk de voorlichtingen

Klassikale voorlichtingen gemist? Of wil je graag nog eens samen met je ouders een voorlichting bekijken? Dan ben je hier op de goede plaats. We hebben alle voorlichtingen voor je online gezet. Voorlichtingen helpen jou oriënteren. Je ontdekt wat je leuk vindt. In max 15 minuten hoor je alles over een van onze maar liefst 18 richtingen. Kies de richting die je het meeste aanspreekt. Of bekijk ze allemaal. Van zorg tot creatieve industrie. En van sport en bewegen tot brood en banket. Jij bepaalt wat je wilt zien. En weten.

Kies Jouw Mbo Blauw

Kijk de webinars terug

Eind november was de week van de webinars. Je kon maar liefst 50 webinars volgen van onze verschillende opleidingen. Hierin vertellen onze docenten alles wat je wilt weten. Deze webinars kun je vanaf begin december terugkijken. Vraag zoveel webinars aan als je wilt en ontdek zo welke opleidingen bij jou passen. Lekker vanuit je luie stoel, alleen of met je ouders.

Kies Jouw Mbo Roze 2
Kies Jouw Mbo Blauw 2

Loop een dag mee

Benieuwd hoe een schooldag eruit ziet? Meld je aan voor een meeloopdag. Volg lessen, ontmoet studenten en voel je voor even al een echte student.

Kies Jouw Mbo Roze

Webinar voor ouders

Dit jaar is er voor het eerst een webinar voor ouders van studiekiezers. Een team van experts vertelt hoe je als ouder je zoon of dochter het beste kunt helpen bij het kiezen van een opleiding. En hoe je samen uitzoekt welke studie bij hem of haar past. Niet alleen interessant voor ouders en verzorgers, maar ook voor bijvoorbeeld studiekiezers. Het webinar was op 19 oktober. Je kunt het nu terugkijken.

Meld je aan voor het mbo

Heb je je keuze gemaakt? En wil je nog dit schooljaar starten? Dan is aanmelden de volgende stap. Ook dat kan natuurlijk gewoon online. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand en zorg voor een geldig e-mailadres. Dan is het zo gepiept. Aanmelden voor schooljaar 2022/2023 kan vanaf half november.

Kies Jouw Mbo Geel 2
De webinars zijn heel duidelijk en gemakkelijk te volgen
Kies Jouw Mbo Geel

Heb je nog vragen?

Misschien weet je na al deze stappen nog steeds niet goed wat bij je past. Maak dan een afspraak voor een studiekeuzeadviesgesprek. Zijn er dingen onduidelijk? Of is er bepaalde info die je mist? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Stuur een WhatsApp bericht, mail of bel ons.