You are here:

Kies jouw mbo

Weet je al precies wat je wilt gaan doen? Of heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Waar je ook staat, wij zijn er om je te helpen. Dit jaar kies je een studie zoals het jou uitkomt. Online of op onze scholen. Oriënteer je met onze voorlichtingen. Bekijk één van de 50 webinars. Loop een dagje mee. Ontdek een opleiding in 60 seconden. Kies jouw mbo-opleiding bij Curio.

Bekijk de video

Wil je in 1,5 minuut ontdekken hoe je jouw droomstudie kiest? Bekijk dan onze studiekeuze-video. We doorlopen samen de verschillende stappen die je kunt nemen.

Kies Jouw Mbo Geel 2

Meld je aan voor het mbo

Heb je je keuze gemaakt? En wil je nog dit schooljaar starten? Dan is aanmelden de volgende stap. Ook dat kan natuurlijk gewoon online. Houd je DigiD bij de hand en zorg voor een geldig e-mailadres. Dan is het zo gepiept. Aanmelden voor schooljaar 2022/2023 is nu mogelijk. Doe je dat vóór 1 mei, dan ben je zeker van een plek bij Curio.

Kies Jouw Mbo Blauw 2

Ontdek een opleiding in 60 seconden

In 1 minuut laten studenten je hun opleiding zien. Wat doe je? Wat leer je? En wat kun je ermee? Check alle video's op de speciale YouTube playlist.

Wandel door onze schoolgebouwen

Met onze online rondleidingen wandel je digitaal door de schoolgebouwen. Bekijk de lokalen, loop door de gangen en neem even pauze in de kantine.

Kies Jouw Mbo Roze
Kies Jouw Mbo Blauw

Bekijk de voorlichtingen

Klassikale voorlichtingen gemist? Of wil je graag nog eens samen met je ouders een voorlichting bekijken? Dan ben je hier op de goede plaats. We hebben alle voorlichtingen voor je online gezet. Voorlichtingen helpen jou oriënteren. Je ontdekt wat je leuk vindt. In max 15 minuten hoor je alles over een van onze maar liefst 18 richtingen. Kies de richting die je het meeste aanspreekt. Of bekijk ze allemaal. Van zorg tot creatieve industrie. En van sport en bewegen tot brood en banket. Jij bepaalt wat je wilt zien. En weten.

Webinar voor ouders

Dit jaar is er voor het eerst een webinar voor ouders van studiekiezers. Een team van experts vertelt hoe je als ouder je zoon of dochter het beste kunt helpen bij het kiezen van een opleiding. En hoe je samen uitzoekt welke studie bij hem of haar past. Niet alleen interessant voor ouders en verzorgers, maar ook voor bijvoorbeeld studiekiezers. Het webinar was op 19 oktober. Je kunt het nu terugkijken.

Kies Jouw Mbo Roze
Kies Jouw Mbo Roze 2

Kijk de webinars terug

Eind november was de week van de webinars. Je kon maar liefst 50 webinars volgen van onze verschillende opleidingen. Hierin vertellen onze docenten alles wat je wilt weten. Deze webinars kun je vanaf begin december terugkijken. Vraag zoveel webinars aan als je wilt en ontdek zo welke opleidingen bij jou passen. Lekker vanuit je luie stoel, alleen of met je ouders.

Open dagen

De open dagen en informatieavonden zijn voorbij. Meld je aan en blijf op de hoogte voor de nieuwe open dagen.

Kies Jouw Mbo Geel

Loop een dag mee

Benieuwd hoe een schooldag eruit ziet? Meld je aan voor een meeloopdag. Volg lessen, ontmoet studenten en voel je voor even al een echte student.

Kies Jouw Mbo Blauw 2
Kies Jouw Mbo Geel

Heb je nog vragen?

Misschien weet je na al deze stappen nog steeds niet goed wat bij je past. Maak dan een afspraak voor een studiekeuzeadviesgesprek. Zijn er dingen onduidelijk? Of is er bepaalde info die je mist? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Stuur een WhatsApp bericht, mail of bel ons.

Dit jaar kies je een studie zoals het jou uitkomt. Online of op onze scholen