You are here:

Kennismaken met Curio effent

Zit jij in groep 7 of 8? En wil je alvast ontdekken hoe het er op onze school aan toegaat? Je kan op verschillende manieren kennismaken met onze school. Bezoek de open dag of kom een avondje proeven en beleven. Liever online kennismaken? Bekijk de digitale voorlichtingspresentatie of maak een interactieve rondleiding door onze school. Je kunt ook workshops volgen vanuit huis. Bekijk het complete aanbod hieronder. Heb je een speciale vraag? Dan kun je ons bellen of een mail sturen. 

Open dag

De open dag is de ideale manier om kennis te maken met onze school. Loop door het gebouw, stel al je vragen en proef de sfeer. Zo ontdek je of de school bij je past. De eerstvolgende open dag is op zaterdag 5 februari 2022. 

Kom proeven en beleven

Kom samen met je ouder(s)/verzorger(s) een avondje kennismaken met Curio effent. Je kunt zien en beleven hoe het er op onze school aan toegaat. Neem een kijkje in het gebouw en volg een paar lessen. Kom proeven en beleven is speciaal voor groep 8-leerlingen. 

De eerste Kom proeven en beleven-avonden zijn geweest. Binnenkort volgen nieuwe data.

 

Volg lessen

Zit jij in groep 8? Wil je graag 1 of 2 maandagmiddagen een paar lessen volgen op onze school? Dat kan. Als je op een basisschool in de gemeente Oosterhout zit, wordt dat automatisch geregeld. Maar ook scholen buiten de gemeente kunnen deelnemen. 

Download de brochure

In de schoolbrochure lees je alles over ons onderwijs en de voordelen van onze school. Je ontvangt de brochure per mail. Wil je 'm ook graag kosteloos thuis ontvangen? Geen probleem. Dat kun je aangeven in het formulier. 

Bekijk de voorlichtingspresentatie (online)

Om je een goed beeld te geven van Curio effent, hebben we een voorlichtingspresentatie opgenomen. In minder dan 10 minuten maak je kennis met ons onderwijs, onze activiteiten en zie je alvast wat meer van de school. Vraag de voorlichtingspresentatie aan via onderstaande link. Binnen enkele minuten ontvang je 'm in je mailbox.

Curio effent

Online workshops

Volg vanuit huis verschillende workshops wanneer het jou uitkomt. Een leuke manier om kennis te maken met onze school en lessen. Er zijn vier workshops om uit te kiezen. De spullen die je nodig hebt, pak je gewoon uit je huiskamer of de keuken. Ga jij drummen, dichten, een fruitkunstwerk maken of een proefje uitvoeren? Misschien volg je ze wel alle vier. Natuurlijk vinden we het leuk als je het eindresultaat op social media deelt. Vergeet je ons niet te taggen?

Wandel door de school met de interactieve rondleiding (online)

De interactieve rondleiding is de ideale manier om vanuit huis onze school beter te leren kennen. Je ziet hoe het eraan toegaat op Curio effent. Wandel binnen bij de lessen en schuif aan tijdens de pauze. Ontdek het #WeCare project van klas 1 waarin je een hele week op pad gaat. Ook hoor je alles over onze nieuwe, leuke programma voor de bovenbouw. En we leggen uit wat de mentor en ondersteuningscoördinator voor jou kunnen betekenen. Kies wat je wilt zien, of bekijk alles.

Luister naar onze leerlingen

Wil je weten hoe het er écht aan toegaat op school? Dan vraag je dat natuurlijk aan onze leerlingen. In verschillende filmpjes vertellen ze meer over de iPad die we op school gebruiken. En wat ze leuk vinden aan Curio effent. Ook hebben ze heel veel tips voor groep 7 en 8-leerlingen. Bekijk de filmpjes hieronder! 

 

Vragen?

Tijdens de open dag worden altijd veel vragen gesteld. Hoe wij omgaan met pesten bijvoorbeeld. Of wanneer je weet bij wie je in de klas zit en wie je mentor is. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Misschien wil je graag persoonlijk contact met onze school. Dan kun je dat via ons contactaanvraagformulier laten weten. Geef je vraag door, dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug. 

Ontdek onze mavo/ havo-brugperiode

Heb jij een mavo/havo-advies van de basisschool? Schrijf je dan in voor de tweejarige mavo/ havo-brugperiode op Curio effent. Binnen twee jaar groei je stap voor stap naar het havoniveau. Een succesroute: ruim 45% van de leerlingen maakt een geslaagde overstap. Je kunt natuurlijk ook na je eindexamen mavo doorstromen naar de havo. 

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?