You are here:

Kennismaken met Curio effent

Zit jij in groep 7 of 8? En wil je alvast ontdekken hoe het er op onze school aan toegaat? Je kan op verschillende manieren kennismaken met onze school. Meld je aan voor ons event Kom proeven en beleven. Of kom samen met je ouders/verzorgers naar school voor een vip-rondleiding. Liever online kennismaken? Bekijk de digitale voorlichtingspresentatie of doe een interactieve rondleiding door onze school. Je kunt ook workshops volgen vanuit huis. Bekijk het complete aanbod hieronder. Heb je een speciale vraag? Dan kun je ons bellen of een mail sturen. 

Volg lessen op maandagmiddag

Zit jij in groep 8? Wil je graag 1 of 2 maandagmiddagen een paar lessen volgen op onze school? Dat kan. Als je op een basisschool in de gemeente Oosterhout zit, wordt het automatisch geregeld.

Curio Effent 107
Curio Effent 26

Open dag

Je bent welkom op 24 februari met jouw ouder(s) en of verzorger(s) op de open dag. De open dag duurt van 09.30 uur tot 13.30 uur. Het is de ideale manier om kennis te maken met onze school. Loop door het gebouw, stel al je vragen en proef de sfeer. Zo ontdek je of de school bij je past.

Kom proeven en beleven

Kom samen met je ouders/verzorgers een avondje kennismaken met Curio effent. Je kunt zien en beleven hoe het er op onze school aan toegaat. Neem een kijkje in het gebouw en volg een paar lessen.

Curio Effent 183
Curio Effent 196

Voorlichtingsavond voor ouders

Deze voorlichtingen zijn speciaal voor ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 en 8. Per avond zijn er twee voorlichtingsrondes: om 19.00 uur en om 20.30 uur. Iedere ronde duurt 1 uur.

Vraag een vip-rondleiding aan

Een vip-rondleiding is de ideale manier om onze school nóg beter te leren kennen. Tijdens de persoonlijke rondleiding door de school krijg je een antwoord op al je vragen. Je ouders/verzorgers mogen ook mee.

Curio Effent 142

Check de vlogs van onze leerlingen

Onze leerlingen hebben speciaal voor jou een aantal vlogs gemaakt. Kom meer te weten over de vakken biologie, techniek, Project C en over de mavo/havo brugperiode. De leerlingen vertellen ook waarom zij voor Curio effent hebben gekozen. En ze leggen uit wat je kunt verwachten tijdens de lessen. Kijk je mee?

Mode
Curio Effent 200

Download de brochure

In de schoolbrochure lees je alles over ons onderwijs en de voordelen van onze school. Je kunt de brochure direct downloaden en bekijken.

Bekijk de voorlichtings- presentatie (online)

Om je een goed beeld te geven van Curio effent, hebben we een voorlichtingspresentatie opgenomen. In minder dan 10 minuten maak je kennis met ons onderwijs, onze activiteiten en zie je alvast wat meer van de school. Vraag de voorlichtingspresentatie aan via onderstaande link. Binnen enkele minuten ontvang je een mail van ons.

Voorlichtingspresentatie Curio Effent Shot 2023
Curio Effent 163

Luister naar onze leerlingen

Wil je weten hoe het écht Is bij ons op school? Dan vraag je dat natuurlijk aan onze leerlingen. In verschillende filmpjes vertellen ze meer over de iPad die we op school gebruiken. En wat ze leuk vinden aan Curio effent. Ook hebben ze heel veel tips voor groep 7 en 8-leerlingen. Bekijk de filmpjes hieronder!

Ontdek onze mavo/ havo brugperiode

Heb jij een mavo/havo-advies van de basisschool? Schrijf je dan in voor de tweejarige mavo/ havo brugperiode op Curio effent. Binnen 2 jaar groei je stap voor stap naar het havoniveau. Een succesroute: ruim 45% van de leerlingen maakt een geslaagde overstap. Je kunt natuurlijk ook na je eindexamen mavo doorstromen naar de havo.

Curio Effent 166
Curio Effent 37

Vragen?

Tijdens de open dag stellen groep 8'ers en hun ouders/verzorgers altijd veel vragen. Hoe wij omgaan met pesten bijvoorbeeld. Of wanneer je weet bij wie je in de klas zit en wie je mentor is. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Misschien wil je graag persoonlijk contact met onze school. Dan kun je dat via ons contactaanvraagformulier laten weten. Geef je vraag door, dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug.

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door de hele school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er valt van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?