You are here:

Aanmelden voor een mbo-opleiding bij Curio

Wat leuk dat jij een opleiding bij Curio komt volgen. Op deze pagina meld je jezelf online aan voor het mbo.

Met je DigiD aanmelden voor een mbo-opleiding

Meld je hier aan voor een opleiding in de richting van Horeca, Food & Hospitality of Groen en Dier. Deze vallen onder de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid (VGG) en hebben een andere aanmeldlink.

Meld je hier aan voor alle andere mbo-opleidingen bij Curio.

Geen DigiD?

Aanmelden kan alleen met je DigiD. Met DigiD worden er een aantal gegevens automatisch ingevuld. Hier kun je een DigiD aanvragen. Voor studenten zonder burger service nummer (BSN-nummer). Bijvoorbeeld als je uit het buitenland komt. Bel met de studentenadministratie op 088-2098250. De Studentenadministratie is bereikbaar tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur) 

Houd je E-mail in de gaten

Bij het aanmelden voer je een e-mailadres in. Dit e-mailadres wordt door Curio gebruikt om jou uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Na plaatsing ontvang je ook je Onderwijs Overeenkomst op dit e-mailadres Zorg ervoor dat je je mail na je aanmelding regelmatig bekijkt. Let op, soms komen de mails in de spam box terecht. Kijk ook daarin en voeg Curio toe tot je vertrouwde contacten.

Lukt het aanmelden niet?

Soms lukt het niet om je voor een mbo-opleiding aan te melden. Misschien ging er iets mis. Of begrijp je het aanmeldformulier niet helemaal. Wij helpen je graag verder. Bel met de studentenadministratie op 088-2098250. De Studentenadministratie is bereikbaar tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur) Of bekijk de veelgestelde vragen via de link.

Na het aanmelden

Heb je je aangemeld? Wat goed! We gaan graag meteen voor jou aan de slag. Vul daarom samen met jouw ouders en je mentor of decaan het Digitaal Doorstroomdossier in. Hierin staat extra informatie over jou. We bespreken dit document tijdens het kennismakingsgesprek / intake. Dat is een gesprek op de mbo locatie van jouw keuze. We bespreken dan samen of de opleiding van jouw keuze echt bij je past.

Digitaal Doorstroomdossier

Vraag een login aan bij jouw mentor of decaan voor het aanmaken van een account. Heeft jouw school geen DDD dan kun je zelf een account aanmaken.

Aanmelden voor 1 april

Jij wilt natuurlijk zeker zijn van een plek op het mbo. Als je je op tijd aanmeldt, mag jij sowieso starten. Dat heet het toelatingsrecht. Dat gaat volgens dit stappenplan:

1. Schrijf je voor 1 april 2022 in
2. Ga naar het kennismakingsgesprek / intake

Als je deze 2 stappen volgt, is jouw inschrijving afgerond. Je weet dan zeker dat je na de zomervakantie mag beginnen met jouw opleiding. In de video hier beneden leer je nog wat meer over het toelatingsrecht.

Lukt het niet om voor 1 april 2022 in te schrijven?

Je mag je tot 1 oktober 2022 aanmelden voor onze mbo-opleidingen. Als wij nog plek hebben, ben je van harte welkom. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de opleidingen vol zitten. Meld je dus zo snel mogelijk aan.

Zijn er uitzonderingen op het toelatingsrecht? Soms is er een numerus fixus. Dat betekent dat er een maximaal aantal studenten wordt toegelaten. Als de opleiding vol zit, kun je niet meer starten. Ook vragen sommige opleidingen om extra eisen.

Schrijf je in bij de mbo-opleiding van jouw keuze. Na aanmelding sturen we je een bevestigingsmail.