You are here:

Aanmelden voor een mbo-opleiding bij Curio

Wat leuk dat jij een opleiding bij Curio komt volgen. Op deze pagina meld je jezelf online aan voor het mbo.

Wil je je aanmelden? Pak dan de volgende zaken er alvast bij, dan is het zo gepiept:
  • Burgerservicenummer (BSN), dat staat op jouw paspoort of ID
  • Een geldig e-mailadres

Weet je nog niet precies wat je wilt gaan studeren? Meld je dan niet voor te veel opleidingen aan. Kies er maximaal twee. Geef ook aan welke studie je het liefst zou doen. Na aanmelding sturen we je een bevestigingsmail.

↗ Meld je direct aan

Lukt het aanmelden niet?

Soms lukt het niet om je voor een mbo-opleiding aan te melden. Misschien ging er iets mis. Of begrijp je het aanmeldformulier niet helemaal. Wij helpen je graag verder.

Na het aanmelden

Heb je je aangemeld? Wat goed! We gaan graag meteen voor jou aan de slag. Vul daarom samen met jouw ouders en je mentor of decaan het Digitaal Doorstroomdossier in. Hierin staat extra informatie over jou. We bespreken dit document tijdens het kennismakingsgesprek / intake. Dat is een gesprek op de mbo locatie van jouw keuze. We bespreken dan samen of de opleiding van jouw keuze echt bij je past.

Digitaal Doorstroomdossier

Vraag een login aan bij jouw mentor of decaan voor het aanmaken van een account. Heeft jouw school geen DDD dan kun je zelf een account aanmaken.

Aanmelden voor 1 mei

Jij wilt natuurlijk zeker zijn van een plek op het mbo. Als je je op tijd aanmeldt, mag jij sowieso starten. Dat heet het toelatingsrecht. Dat gaat volgens dit stappenplan:

1. Schrijf je voor 1 mei 2021 in
2. Ga naar het kennismakingsgesprek / intake

Als je deze 2 stappen volgt, is jouw inschrijving afgerond. Je weet dan zeker dat je na de zomervakantie mag beginnen met jouw opleiding. In de video hier beneden leer je nog wat meer over het toelatingsrecht.

Lukt het niet om voor 1 mei 2021 in te schrijven?

Je mag je tot 1 oktober 2021 aanmelden voor onze mbo-opleidingen. Als wij nog plek hebben, ben je van harte welkom. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de opleidingen vol zitten. Meld je dus zo snel mogelijk aan.

Zijn er uitzonderingen op het toelatingsrecht? Soms is er een numerus fixus. Dat betekent dat er een maximaal aantal studenten wordt toegelaten. Als de opleiding vol zit, kun je niet meer starten. Ook vragen sommige opleidingen om extra eisen.

Schrijf je in bij de mbo-opleiding van jouw keuze. Na aanmelding sturen we je een bevestigingsmail.