You are here:

Studie-informatie voor het mbo

Wat zijn keuzedelen? En welke boeken heb je nodig voor jouw opleiding? Als student heb je soms wel honderd vragen. Wij beantwoorden ze graag. Op deze pagina vind je daarom extra studie-informatie over jouw mbo-opleiding.

Documenten OER, OOK, POK en examenreglementen

Onze documenten, regelingen en procedures vind je in de documenten bibliotheek. Je vind hier onder andere de onderwijs en examenregeling (OER), onderwijsovereenkomst (OOK), praktijkovereenkomst (POK) en het examenreglement.

Keuzedelen

Sommige vakken van jouw opleiding staan vast. Denk aan rekenen of Nederlands. Een paar lessen mag je zelf kiezen. Dat zijn keuzedelen. Zo beslis je zelf waar jij nóg beter in wilt worden. Leer bijvoorbeeld alles over klokken maken. Of hoe je windmolens onderhoudt. Wat wil jij leren?

Stage lopen

Misschien is jouw stage wel het allerleukste gedeelte van de opleiding. Je mag dan bij een echt bedrijf aan de slag. Zo kom je erachter wat jouw droombaan is. En ga jij na jouw studie vol zelfvertrouwen aan het werk. Misschien wel bij het bedrijf waar je eerder stage liep.

Studentenbedrijven

Curio heeft verschillende studentenbedrijven. In deze bedrijven werken alleen maar studenten zoals jij. Van leren ondernemen tot werken in een echte keuken: het kan hier allemaal. De perfecte manier om extra werkervaring op te doen dus.

Schoolkosten

Jij wilt lekker leren. Zonder je druk te maken over de kosten van jouw studie. Wij vertellen jou daarom al voordat jouw opleiding start hoeveel je moet sparen. Alle kosten van jouw studie zetten wij duidelijk op een rij. Ook vertellen we je waar die kosten uit bestaan.

Extra kosten voor jouw opleiding

Voor jouw opleiding heb je soms extra spullen nodig. Denk aan boeken, kleding of computerprogramma’s. Zorg dat je alles op tijd in huis hebt. Dan loop je geen vertraging op. Op de website van Studers lees je welke spullen je moet kopen. Wil je weten wat alles kost? Dat vind je bij de informatie van jouw studie onder het kopje ‘Extra kosten’.

Studenten App MyStaPP

MyStaPP is dé studentenapp van Curio, voor jouw rooster(wijzigingen), cijfers en de laatste nieuwtjes van je college. MyStaPP is speciaal ontworpen voor op je mobieltje.

Hoe wij werken

Iedereen bij ons op school moet zich aan onze regels houden. Daarom teken je een contract waarin jouw rechten en plichten staan. Zo vinden wij te laat komen niet oké. En zijn er afspraken over het maken van examens. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben wij alle regels voor het mbo op een rij gezet. Zo kun je je nooit vergissen.

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Dat is jammer. Misschien staat het tussen de veelgestelde vragen. Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen.