You are here:

Onderwijsinnovatie krijgt de ruimte bij Curio

Innovatie hoort bij Curio. Samen innoveren, dat is onze uitdaging. Iedereen doet mee: medewerkers, leerlingen en studenten, ook mensen van buiten de school die met ons samenwerken.

lerenbij.curio.nl

Onderwijsactiviteiten bij Curio zijn nu en in de toekomst een mix van online leren en leren op locatie. Zo’n blended aanbod verschilt per doelgroep, school en opleiding. Deze HUB lerenbij.curio.nl dient als steunpunt en infopunt voor onderwijzend én ondersteunend personeel van Curio. Alle ondersteuning, voorbeelden of links naar didactische trainingen op één plek.

Projecten

Curio Pioniers

Curio gelooft in de innovatieve kracht van onze medewerkers. Daarom krijgt iedere leraar de ruimte om een goed idee uit te voeren en zo pionier te worden. Dus heb jij een vernieuwend idee waar onze studenten en leerlingen voordeel van hebben? En is jouw idee geschikt voor het lesprogramma. Laat het dan horen.

Curio pioniers
Microsoftteams Image (13)

Een Curio-leerlab is een soort laboratorium waar je samen aan de slag gaat met een onderwijskundig of maatschappelijk probleem. Wie? Leraren, ook van andere scholen, experts, onderzoekers en studenten. Jullie hebben 1 doel: samen nieuwe inzichten vinden, waarmee iedereen op de eigen werkplek voor vernieuwing zorgt.

Bekijk onze leerlabs
IMG 1821

Leerlingen en studenten kunnen bij Curio blijven groeien en ontwikkelen. We begeleiden je niet alleen bij je persoonlijke- en professionele ontwikkeling, maar ook bij je talentontwikkeling. Dat noemen we Curio talent. Stuur jouw eigen idee in, of kies uit één van de bestaande workshops. Groot of klein. Welke talenten wil jij ontwikkelen?

Lees meer over Curio talent
Practoraten

In het Practoraat agrofood & biobased werk je samen met studenten en docenten van verschillende opleidingen én het bedrijfsleven aan innoverende projecten en onderzoeken. Wil jij jouw onderzoek skills verbeteren en bijdragen aan duurzame oplossingen voor de toekomst? Dan is het Practoraat iets voor jou! Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van duurzame én lekkere friet, onderzoek naar exotisch fruit uit de regio of het maken van duurzame verpakkingen. Alles is mogelijk!

Bekijk ons practoraat agrofood & biobased
JORDI SLOOTS X SKILLS THE FINALS 06544

Test hoe goed jij in je vak bent. Als student mbo neem je het tijdens de Skills Heroes op tegen elkaar. Je krijgt opdrachten op het niveau van je examens. Als je de voorronde en de kwalificatiewedstrijden doorkomt, zit je in Skills The Finals: het grootste mbo-evenement van Nederland. Hier wordt duidelijk wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied.

Ga jij er met de titel vandoor?
JORDI SLOOTS X SKILLS THE FINALS 4601

Zit je op het vmbo en houd je van een uitdaging? Skills Talents zijn wedstrijden waar je in teams van 3 leerlingen je talent laat laat zien. Bereik je de finale? Gefeliciteerd! Je mag nu gaan samenwerken met andere finalisten. Zoals je normaal ook op school zou doen. Alle examenregels van het vmbo gelden ook voor deze wedstrijd. Zo test je jouw niveau en verbeter je jezelf steeds opnieuw.

Ga jij het avontuur aan?