Skills Talents

Zit jij in leerjaar 3 of 4 van het vmbo? Dan kun je meedoen aan Skills Talents. In één van de tien wedstrijden laat je zien wat je kent én kunt. Dat doe je niet alleen, maar in teams van twee. Gezellig met je klasgenoten dus. Via voorrondes op school en een provinciaal kampioenschap kom je in de nationale finale. Het is niet alleen een superleuke en leerzame ervaring. Je bereidt je ook meteen voor op je examen.

Background Skills Talents

Waarom meedoen?

Meedoen aan Skills Talents is een bijzondere ervaring. Je leert er veel van en je kunt zelfs de beste van Nederland worden in jouw vakgebied. Dat staat straks supergoed op jouw cv. Je doet niet alleen mee, maar samen met één andere leerling van jouw school. Dat groepje vorm je zelf. Curio prinsentuin Andel en Curio prinsentuin Oudenbosch deden mee aan Skills Talents 2021-2022 en kwamen in de finale. De leerlingen uit Oudenbosch wonnen zelfs goud in de vakrichting tuinontwerp en –aanleg. De leerlingen van Curio prinsentuin Andel behaalden de vierde plaats in de richting bloemwerk.

Hoe werkt het?

Skills Talents bestaat uit verschillende wedstrijdrondes. Je begint met een voorronde op jouw eigen school. Het team dat wint, mag door naar het provinciaal kampioenschap. Daar strijden leerlingen uit de hele provincie tegen elkaar. In totaal zijn er tien verschillende wedstrijden. Van bloemwerk tot economie en ondernemen. En van zorg en welzijn tot mobiliteit en transport. De teams met de beste scores gaan naar de landelijke finale. Een overzicht van alle wedstrijden en meer vind je op de website van Skills Talents. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar skills@curio.nl.

Interviews

Maarten
Maarten Timmermans (Skills 2019-2020)

“Op school vroegen ze of ik wilde meedoen aan de Skills. Dat leek me heel leuk. De finale was een bijzondere ervaring. Ook omdat we samenwerkten met andere vakken. Ons Brabant Bulls team was echt gezellig. Je moest wel serieus werken om de opdracht af te krijgen. Tussendoor kletsen zat er dus niet in. Op school hoeft het niet binnen een bepaalde tijd af te zijn, dus dit was heel leerzaam. We krijgen soortgelijke opdrachten in de opleiding, de opdracht paste goed in mijn schoolprogramma.”

Tygo
Tygo van Hemert (Skills 2019-2020)

“Skills Talents leek me een leuke ervaring. Samen met de jongens laten zien waar we goed in zijn en wat we kunnen. De finale was superleuk en goed georganiseerd. De tekeningen waren een beetje onduidelijk en we moesten soms lang wachten, maar verder was alles top. De opdracht gaat mee in m’n praktijkexamen en naar mijn vervolgopleiding. Het past dus hartstikke goed in mijn schoolprogramma. En ik heb er heel veel van geleerd. Goed samenwerken bijvoorbeeld, maar ook werken onder tijdsdruk.”

 

Behaalde resultaten 2022-2023

Délano en Bas (Curio prinsentuin Oudenbosch)
1ste plaats | Tuinontwerp & -aanleg

 

Doe jij mee?

Ben jij er klaar voor om jouw talent te laten zien? En heb je zin in een superleuke en leerzame ervaring? Meld je dan aan voor Skills Talents 2023-2024. Vul het aanmeldformulier in en we nemen snel contact met je op. De finale vindt plaats in maart 2024. .

The Finals 2023

Op 23 en 24 maart zijn de Skill Talents finals van 2023. Benieuwd naar de getalenteerde deelnemers die vanuit Curio strijden om de titel van Nederlands kampioen in hun vakgebied? Bekijk dan onderstaande webpagina. Op de pagina maak je kennis met de deelnemers, hun achtergrond en hun opleiding. En ze vertellen hoe ze zich voorbereiden op de competitie.

In het nieuws