Skills Talents

Zit jij in leerjaar 3 of 4 van het vmbo? Dan kun je meedoen aan Skills Talents. In één van de tien wedstrijden laat je zien wat je kent én kunt. Dat doe je niet alleen, maar in teams van twee. Gezellig met je klasgenoten dus. Via voorrondes op school en een provinciaal kampioenschap kom je in de nationale finale. Het is niet alleen een superleuke en leerzame ervaring. Je bereidt je ook meteen voor op je examen.

Bas En Delano

Waarom meedoen?

Meedoen aan Skills Talents is een bijzondere ervaring. Je leert er veel van en je kunt zelfs de beste van Nederland worden in jouw vakgebied. Dat staat straks supergoed op jouw cv. Je doet niet alleen mee, maar samen met één andere leerling van jouw school. Dat groepje vorm je zelf. Curio Steenspil en Curio prinsentuin Oudenbosch deden mee aan Skills Talents 2021-2022 en kwamen in de finale. De leerlingen uit Oudenbosch wonnen zelfs goud in de vakrichting tuinontwerp en –aanleg. De leerlingen van Curio Steenspil behaalden een mooie vierde plaats in de richting bloemwerk.

Hoe werkt het?

Skills Talents bestaat uit verschillende wedstrijdrondes. Je begint met een voorronde op jouw eigen school. Het team dat wint, mag door naar het provinciaal kampioenschap. Daar strijden leerlingen uit de hele provincie tegen elkaar. In totaal zijn er tien verschillende wedstrijden. Van bloemwerk tot economie en ondernemen. En van zorg en welzijn tot mobiliteit en transport. De teams met de beste scores gaan naar de landelijke finale. Een overzicht van alle wedstrijden en meer vind je op de website van Skills Talents. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar skills@curio.nl.

Doe jij mee?

Ben jij er klaar voor om jouw talent te laten zien? En heb je zin in een superleuke en leerzame ervaring? Meld je dan aan voor Skills Talents 2023-2024. Vul het aanmeldformulier in en we nemen snel contact met je op. De finale vindt plaats in maart 2024. .

Winnaar Skills 2022-2023

Thom Oosterbos
Bas en Délano (Skills 2022-2023)

Bas en Délano van Curio prinsentuin Oudenbosch zijn de beste tuinontwerpers van alle ‘groene’ vmbo’ers in Nederland. Zij behaalden voor het tweede jaar op een rij goud tijdens de landelijke finale in de categorie Tuinontwerp en Tuinaanleg van de Skills Talents wedstrijd. “We maakten in 5 uur tijd een tuin van twee bij drie meter een vaste plantenborder met betonnen stapstenen, een heester en een houten vlonder met daarin een boom. Ook moesten we een pad bestraten met kasseien en halfverharding.”

Bas En Delano

The Finals 2023

Op 23 en 24 maart waren de Skills Heroes finals van 2023. Benieuwd naar hoe het er aan toe ging? Bekijk dan de vlogs van Demi toont Skills

In het nieuws