Skills Heroes

Ben jij mbo-student bij Curio? Wil je laten zien wat je kunt in jouw vakgebied? En ben je klaar voor de ervaring van je leven? Dan is Skills Heroes jou op het lijf geschreven. WorldSkills Netherlands organiseert ieder jaar wedstrijden in ongeveer 60 vakrichtingen. Als beroepsopleider van de regio is Curio daar natuurlijk bij aanwezig. Via voorrondes op school en regionale kwalificatiewedstrijden kom je in de nationale finale. Wie weet word jij wel beste vakman of –vrouw van Nederland.

Background Skills

Hoe werkt het?


Iedere mbo-student kan meedoen aan de voorrondes. Die vinden plaats op jouw school. De winnaar van de voorronde gaat door naar de kwalificatiewedstrijd. De kwalificatiewedstrijden vinden door heel het land plaats. Op scholen of bij bedrijven. Daar kun je je plaatsen voor de nationale finale. Per vakrichting gaan de acht studenten met de beste score door naar de finale. De winnaar van de finale maakt kans om naar de internationale Skills wedstrijd te gaan!

Aan welke wedstrijden kun je meedoen?

Je vindt hier een overzicht van de beroepen die een Skills-wedstrijd aanbieden.

Wil jij meer weten over dé mbo vakwedstrijd van het jaar? Kijk dan eens op de website van Skills. Je kunt ook een mail sturen naar skills@curio.nl.

Winnaar Skills 2022-2023

Thom Oosterbos Skills Heroes
Thom (Skills 2022-2023)

Thom van de Curio mbo-opleiding elektrotechniek won tijdens de Skills Heroes-wedstrijd goud in de categorie ‘elektrotechnicus gebouwen’. “De opdracht was het bouwen en programmeren van een automatisch fibervullingssysteem met verlichting. Een prima opdracht, zoiets heb ik op mijn werk ook al eens gedaan.” De Curio student was totaal niet zenuwachtig voor de Skills Heroes-finale in de RAI in Amsterdam. “De wereld vergaat niet als je niet wint. Het was een prima ervaring die goed staat op mijn cv.”

Skills Heroes Bas En Delano

The Finals 2023

Op 23 en 24 maart waren de Skills Heroes finals van 2023. Benieuwd naar hoe het er aan toe ging? Bekijk dan de vlogs van Demi toont Skills

In het nieuws