Skills Heroes

Ben jij mbo-student bij Curio? Wil je laten zien wat je kunt in jouw vakgebied? En ben je klaar voor de ervaring van je leven? Dan is Skills Heroes jou op het lijf geschreven. WorldSkills Netherlands organiseert ieder jaar wedstrijden in ongeveer 50 vakrichtingen. Als beroepsopleider van de regio is Curio daar natuurlijk bij aanwezig. Via voorrondes op school en regionale kwalificatiewedstrijden kom je in de nationale finale. Wie weet word jij wel beste vakman of –vrouw van Nederland.

Background Skills

Waarom meedoen?

Skills Heroes is uitdagend, inspirerend, leerzaam en vooral een superleuke ervaring. Je leert nieuwe mensen kennen en ziet dingen die je nooit eerder hebt gezien. Je kunt zelfs de beste van Nederland worden in jouw vakgebied. Hoe goed staat dat op je cv! Geloof je ons niet? Check dan het filmpje van oud-deelneemster Eveline. Zij mocht naar de Skills Finals 2019-2020 en werd zelfs tweede in de wedstrijd Medewerker evenementenorganisatie/ marketing en communicatie.

Hoe werkt het?

Iedere mbo-student kan meedoen aan de voorrondes. Die vinden plaats op jouw school. De winnaar van de voorronde gaat door naar de kwalificatiewedstrijd. Daar kun je je plaatsen voor de nationale finale. Per vakrichting gaan de acht studenten met de beste score door naar de finale. De kwalificatiewedstrijden vinden door heel het land plaats. Op scholen of bij bedrijven. Wil jij meer weten over dé mbo vakwedstrijd van het jaar? Kijk dan eens op de website van Skills. Je kunt ook een mail sturen naar skills@curio.nl.

Interviews

Daan
Daan Filius

“Meedoen aan Skills Heroes was een van de mooiste ervaringen van mijn leven. De wedstrijddagen waren erg spannend. Door de tijdsdruk maakte ik soms kleine foutjes, toch ben ik erg tevreden met mijn prestatie. De Skills hebben zo’n bijzondere indruk achtergelaten dat ik volgend jaar zeker weer ga meedoen. Ik heb van iedere minuut genoten. Zowel tijdens de trainingen als de wedstrijd. Het was écht geweldig en ik kan het iedereen aanraden om mee te doen. Zoiets maak je niet vaak mee.”

Iris
Iris Kuijpers

“Er is vaak tegen me gezegd dat meisjes dit niet kunnen. Dan wil ik juist laten zien dat ik het wél kan. Bij Skills Heroes kon ik laten zien dat ook vrouwen het vak van stukadoor kunnen beoefenen. Ook was het een mooie kans om ervaring op te doen. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen en superveel lol gehad. Het belangrijkste wat ik heb geleerd? Dat je van iedereen die aanwezig is veel kunt leren. En ik leerde omgaan met tijdsdruk. Iets wat je op school niet zo snel leert.”

 

Behaalde resultaten 2019-2020

Nick Clemens
2de plaats | Tegelzetter

Eveline van der Westerlaken
2de plaats | Medewerker evenementenorganisatie /
marketing en communicatie

Daan Filius
4de plaats | Boulanger

Lorenzo Gommers
4de plaats | Sanitaire- en verwarmingstechnicus

Iris Kuijpers
4de plaats | Stukadoor

Anna van Keeken
5de plaats | Bloembinder

Demi Gelens
8ste plaats | Junior Stylist

Pierre van der Zee
8ste plaats | Patissier

Tim Bienefelt

Internationale Skills wedstrijden

Tim Bienefelt doet dit schooljaar mee aan de internationale Skills-wedstrijd in Graz. Tim leeft voor het bakkersvak en hij doet dan ook mee aan de wedstrijd ‘Boulanger’. Tim doet de opleiding Boulanger niveau 4 in Breda. Een dag per week gaat hij naar school en 4 dagen per week werkt hij in een bakkerij. Zijn passie? Levend deeg! Tim onderzoekt dagelijks wat de invloed van grondstoffen van verschillende kwaliteit is op zijn eindproduct.

Doe jij mee?

Kun jij niet wachten om jouw talent te laten zien? En ben je klaar voor een superbijzondere ervaring? Meld je dan aan voor Skills Heroes 2021-2022. Vul het aanmeldformulier in en we nemen snel contact met je op De finale vindt plaats in maart 2022. Tot die tijd kun je alvast genieten van de aftermovie die WorldSkills Netherlands maakte van de finale 2019-2020.

In het nieuws