Skills Heroes

Ben jij mbo-student bij Curio? Wil je laten zien wat je kunt in jouw vakgebied? En ben je klaar voor de ervaring van je leven? Dan is Skills Heroes jou op het lijf geschreven. WorldSkills Netherlands organiseert ieder jaar wedstrijden in ongeveer 60 vakrichtingen. Als beroepsopleider van de regio is Curio daar natuurlijk bij aanwezig. Via voorrondes op school en regionale kwalificatiewedstrijden kom je in de nationale finale. Wie weet word jij wel beste vakman of –vrouw van Nederland.

Background Skills

 

 

Waarom meedoen? Winnaar Daan Filius deelt zijn verhaal

Daan Filius doet namens Curio mee met de Skillswedstrijden Boulangerie. Hij geeft het zelf toe “Ik ben best wel fanatiek.” Ervaring met wedstrijden heeft hij volop. Twee jaar geleden heeft hij ook meegedaan met de Skillswedstrijden en sinds kort is hij lid van een internationaal wedstrijdteam. Met dit team mocht hij mee naar Frankrijk en wonnen ze de tweede plaats. En nu wil hij verder de wereld afreizen. Het liefst naar Shanghai waar de Worldskills dit jaar plaats vinden. Maar dan heeft hij nog wel wat hordes te nemen. De eerste heeft hij getrotseerd. Hij is door de kwalificatieronde heen en mag nu deelnemen aan de landelijke wedstrijd in de Jaarbeurs in Utrecht. Als hij die wint, staat het vliegtuig richting Shanghai voor hem klaar.

Lees hier het hele interview

Hoe werkt het?


Iedere mbo-student kan meedoen aan de voorrondes. Die vinden plaats op jouw school. De winnaar van de voorronde gaat door naar de kwalificatiewedstrijd. De kwalificatiewedstrijden vinden door heel het land plaats. Op scholen of bij bedrijven. Daar kun je je plaatsen voor de nationale finale. Per vakrichting gaan de acht studenten met de beste score door naar de finale. De winnaar van de finale maakt kans om naar de internationale Skills wedstrijd te gaan!

Aan welke wedstrijden kun je meedoen?

Je vindt hier een overzicht van de beroepen die een Skills-wedstrijd aanbieden.

Wil jij meer weten over dé mbo vakwedstrijd van het jaar? Kijk dan eens op de website van Skills. Je kunt ook een mail sturen naar skills@curio.nl.

Doe jij mee?

Kun jij niet wachten om jouw talent te laten zien? En ben je klaar voor een superbijzondere ervaring? Meld je dan aan voor Skills Heroes 2022-2023. Vul het aanmeldformulier in en we nemen snel contact met je op. Bekijk alvast de toffe aftermovie van Skills The Finals 2022 om in de stemming te komen.

In het nieuws