Curio prinsentuin Oudenbosch

Leerwegen
Kenmerken

Over Curio prinsentuin Oudenbosch

Bij Curio prinsentuin Oudenbosch voel je je snel thuis. Onze vmbo-school is ruim opgezet, maar niet te groot. Zo leren we jou goed kennen. We helpen je het beste uit jezelf te halen. Onze docenten zijn altijd in jou geïnteresseerd. Heb jij een idee? Of een vraag? Vertel het ons. We nemen je serieus en helpen je verder.

We bieden meer dan goed onderwijs. Curio prinsentuin Oudenbosch heeft een hoog slagingspercentage. Je leert bij ons op jouw niveau. Kun je meer aan? Volg een, meer of zelfs alle vakken op een hoger niveau. Je hebt veel geleerd als je bij ons jouw vmbo-diploma haalt. Je hebt je talenten ontwikkeld en weet wat je later wilt doen. Ook ben jij zelfstandig en verantwoordelijk. Je kent jouw sterke kanten. En het belangrijkste: je kijkt terug op een fijne schooltijd.

Ons onderwijs

Curio Prinsentuin Oudenbosch Begeleiding

Onze school vindt het belangrijk dat alle leerlingen goed worden begeleid. Met de juiste begeleiding kun je beter presteren en zit je lekkerder in je vel. Daarom bieden wij goede ondersteuning. Dat gebeurt zoveel mogelijk binnen de lesuren. Bijvoorbeeld tijdens het mentoruur.

Lees meer
Curio Prinsentuin Oudenbosch Klas

Vanaf het eerste leerjaar krijg je loopbaanbegeleiding en werken we aan je zelfstandigheid. Hierdoor ontdek je waar je goed in bent. Maar ook wat je interessant vindt en welke beroepsrichting het beste bij je past. Daar kom je vooral achter door dingen te doen en te ervaren. Daarom beginnen we meteen in de brugklas al met praktijklessen. Zo werken we vanaf de start op school aan de ontwikkeling van kennis en het opdoen van ervaring. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie.

Curio Prinsentuin Techniek 2

In de bovenbouw bereiden we je voor op een vervolgopleiding. Aan het eind van de tweede klas maak je een keuze voor een van onze vijf leerroutes. Deze leerroute kies je naast het profiel groen. Ga voor horeca, groen, sport, techniek of vormgeving.

Lees meer
Curio Prinsentuin Oudenbosch Algemeen (3)

Curio prinsentuin Oudenbosch biedt alle leerwegen aan. De basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg en mavo+. Als je binnen de gemengde leerweg een extra theoretisch vak kiest, behaal je een mavo diploma. Met de gemengde leerweg of mavo+ kun je doorstromen naar het hoogste niveau van het mbo (niveau 4). Met het mavo+ diploma kan je ook naar de havo. Je vakkenpakket moet dan wel afgestemd zijn op het juiste havo-profiel.

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?

Curio Prinsentuin Oudenbosch Quote

"Iedereen kent elkaar en je kan lekker jezelf zijn "

‎Floor (14 jaar)