You are here:

Goud voor 2 vmbo-leerlingen van Curio op Nederlands Kampioenschap Skills The Finals

Kai Roks en Pim de Bruijn werden eerste in de wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg. Kai en Pim volgen les in het derde jaar op Curio prinsentuin Oudenbosch. Het is de derde keer op rij dat Curio goud wint in deze categorie. In totaal streden vandaag 6 vmbo-leerlingen van Curio in de landelijke finales in de Brabanthallen in Den Bosch. Skills is het beroepenevenement van Nederland waar vmbo-leerlingen en mbo-studenten strijden om de titel beste in het vakgebied.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skills The Finals Winnaars Finale Tuinontwerp En Aanleg
Kai en Pim in het midden van de het podium met hun prijs

Skills The Finals
De finales vinden plaats op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. In totaal hebben 21 leerlingen en studenten van Curio zich geplaatst in de finales. Voor 17 mbo-studenten van Curio is het nog spannend. Aan het einde van de 2e finale dag volgt de prijsuitreiking voor het mbo.

De route naar Skills The Finals
Ongeveer 35.000 (v)mbo-kandidaten zijn bij voorrondes op scholen geselecteerd. Zij namen afgelopen maanden deel aan één van de 135 regionale (v)mbo-kwalificatiewedstrijden in het land. Uiteindelijk zijn 860 (v)mbo kandidaten door naar de landelijke finales. De Skillswedstrijden dragen bij aan het ontwikkelen van talent, groeien in vakvaardigheid en als persoon. Bij Curio stimuleren we het meedoen aan de Skillswedstrijden. We dagen onze leerlingen en studenten uit het beste uit zichzelf te halen en de Skillswedstrijden dragen daar aan bij.

 

Lees ook