You are here:

3 Curio leerlingen en studenten winnen goud tijdens NK om de titel beste vakman/vrouw van Nederland

15 van onze mbo-studenten en 4 van onze vmbo- leerlingen streden om de titel beste vakman/vrouw van Nederland in het eigen vakgebied. Dat deden ze op 23 en 24 maart tijdens Skills The Finals in de RAI in Amsterdam. Samen met ruim 600 finalisten gingen ze met elkaar de strijd aan in ruim 60 vakwedstrijden.

Tekst gaat verder onder de foto

Bas en Delano in het midden van de het podium met hun prijs 

Winnaars

Bas de Bruin uit Wouw (Curio prinsentuin Oudenbosch) en Délano Gommers uit Stampersgat (Curio prinsentuin Oudenbosch) wonnen goud in de finale tuinontwerp en -aanleg. Een deel van de prijs is 100% baangarantie voor een droombaan in het groen. Thom Oosterbos uit Roosendaal (Curio techniek en technologie) won goud in de finale elektrotechnicus gebouwen. Hij volgt een leerwerktraject bij IW Brabant

Wat is Skills?

Skills zijn jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Skills Talents is voor vmbo-leerlingen en Skills Heroes voor mbo-studenten. In voorronden op de eigen school en regionale kwalificatiewedstrijden gaan leerlingen en studenten de strijd met elkaar aan. Zo’n 600 jongeren plaatsten zich uiteindelijk voor een plek in de landelijke finale (Skills The Finals 2023). Tijdens de 2 finaledagen worden verschillende opdrachten uitgevoerd. Vervolgens worden ze beoordeeld door een onafhankelijke jury. Het biedt leerlingen, studenten, docenten en bezoekers een onvergetelijke en zeer leerzame ervaring. The Finals staan in het teken van talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen.

Demi toont skills

Mbo ambassadeur Demi van Overveld nam ons mee naar de finales van dit jaar. Via Instagram hield ze ons op de hoogte over de prestaties van onze leerlingen en studenten. Benieuwd? Via de hoogtepunten op onze Instagrampagina kijk je de video’s terug.

Alle Curio deelnemers

Op deze pagina lees je meer over alle Curio deelnemers. Ze vertellen meer over hun achtergrond en opleiding. Ook lees je hoe ze zich hebben voorbereid op de competitie.

Doe jij volgend jaar mee?

Ben jij er klaar voor om jouw talent te laten zien? Meld je dan aan voor Skills Talents (vmbo) of Skills Heroes (mbo) vóór 15 april 2023. 

Thom op het podium na het horen van de uitslag 

Lees ook