Maak kennis met de Skills Heroes deelnemers 2023: van fashion tot tegelzetten en hospitality!

De Skills Heroes wedstrijden van 2023 staan voor de deur. We kunnen niet wachten om je voor te stellen aan de getalenteerde deelnemers die strijden om de titel van Nederlands kampioen in hun vakgebied. Van fashion tot tegelzetten en hospitality, deze studenten hebben allemaal één ding gemeen: passie voor hun ambacht en de vaardigheden om hun vak naar een hoger niveau te tillen. Op deze pagina maak je kennis met de deelnemers, hun achtergrond en hun opleiding. En ze vertellen hoe ze zich voorbereiden op de competitie. Lees verder en ontdek wie er dit jaar een gooi doen naar de titel van Skills Heroes kampioen!

Spanning, vaardigheid en passie komen samen bij deze competitie

Bas

Bas is een timmerman met al twee jaar werkervaring en stagewerk op zijn naam. Hij heeft via Skills Heroes de kans gekregen om mee te doen aan een timmerwedstrijd. Hij ziet Skills Heroes als een interessante, leerzame en leuke uitdaging. Om zich voor te bereiden op de finale, traint Bas veel en heeft hij een vroegere Europees kampioen als trainingspartner gevonden. Hij verwacht veel concurrentie en grote opdrachten, maar schat zijn kansen goed in. Bas hoopt op het podium te eindigen. Bas denkt dat Skills Heroes belangrijk is voor jongeren omdat het hen nieuwe dingen leert en hen helpt om te gaan met druk en sociale contacten te leggen. Hij denkt dat het evenement zeker iets kan betekenen voor zijn toekomst.

Skills Heroes Bas

Daan en Julian

Daan en Julian zijn beiden vierdejaars Technicus Engineering studenten met werkervaring in hun vakgebied en als allround medewerker. Ze hebben Skills Heroes leren kennen via hun docent. Ze hebben zich aangemeld omdat ze het leuk vinden om andere mensen uit hun vakgebied te ontmoeten. Ze trainen elke woensdag voor de finale en hebben een programmeercursus gevolgd. Daan en Julian verwachten veel plezier te hebben en nieuwe vrienden te maken. Hoewel ze graag de eerste plaats willen behalen, zijn ze tevreden met een plek in de top 3. Ze vinden wedstrijden als Skills Heroes belangrijk voor jongeren. Die staangoed op je cv en deelname geeft een positieve ervaring.

Skills Heroes Daan Julian

Joëlle

Joëlle is een gepassioneerde student vakexpert bloemstylist. Ze heeft al de nodige werkervaring opgedaan in haar vakgebied tijdens verschillende stages. Onder andere bij Agapanthe, een bloemenzaak in Oisterwijk. Joëlle is bekend met Skills Heroes vanuit haar vorige opleiding en heeft zichzelf bewust aangemeld voor de wedstrijd. Op school bereidt Joëlle zich voor op de finale door aan de opdracht te werken die ze heeft gekregen. Ze is vastberaden en wil haar best doen om haar skills te tonen. Winnen is niet haar voornaamste doel. Wel hoopt ze via haar deelname aan Skills Heroes meer ervaring op te doen en haar netwerk uit te breiden. Ze gelooft dat Skills Heroes een belangrijk evenement is voor jongeren, omdat het de kans biedt nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, contacten te leggen en ervaring op te doen voor de toekomst.

Skills Heroes Joelle
Skills Heroes biedt ons de kans nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, contacten te leggen en vrienden te maken

Thom

Thom, een 20-jarige elektrotechniek student uit Roosendaal, doet de BBL-opleiding en werkt bij SPIE in Breda. Hij heeft zich aangemeld voor Skills Heroes nadat zijn praktijkdocent hem enthousiast maakte. Hoewel hij niet bewust op zoek is naar extra uitdagingen, vindt hij de wedstrijd wel prima. Thom hoopt ter voorbereiding nog 1 of 2 dagen met zijn praktijkdocent alles te kunnen doornemen. Hij is niet erg gespannen voor de finale. Thom schat zijn kansen vrij hoog in omdat hij vorig jaar 4e werd en de top 3 van vorig jaar niet meedoet. Voor hem is Skills Heroes niet per se belangrijk voor zijn toekomst, maar deelname is wel een leuke extraatje op zijn cv.

Skills Heroes Tom

Melissa

Melissa is een Fashion student en loopt momenteel stage bij Anna van Toor. Hier werkt ze mee aan design en productie. Ze heeft zich aangemeld voor Skills Heroes nadat haar school haar vroeg om mee te doen vanwege haar potentie en voor de ervaring. Melissa heeft al werkervaring als model en heeft al enige kennis van de industrie. Om zich goed voor te bereiden op de finale heeft ze met een voormalige deelnemer gesproken en met docenten om tips te krijgen. Melissa verwacht dat de finale een opdracht zal zijn over een designer, waarbij ze een collectie maakt voor het merk of de designer. Ze heeft veel inspiratie opgedaan door musea te bezoeken en schat haar kansen hoog in. Melissa kan namelijk snel een plan bedenken en aanpassen. Voor Melissa is Skills Heroes belangrijk omdat het een goede optie is voor stages en een toevoeging is aan haar cv. Ook ziet ze het als een kans om zichzelf verder te ontwikkelen.

Skills Heroes Melissa

Bilal

Bilal is een eerste monteur woning met 3 jaar werkervaring bij Unica, opgedaan via het leer-werktraject IW. Hij heeft zich aangemeld voor Skills Heroes nadat zijn praktijkopleider hem hierover had verteld. Bilal was direct enthousiast. Om zich voor te bereiden op de finale oefent hij veel en hij verwacht een zeer leerzame wedstrijd. Bilal weet wie zijn concurrenten zijn en is vastbesloten om een podiumplek te behalen. Hij vindt wedstrijden zoals Skills Heroes belangrijk voor jongeren, omdat het hun de kans geeft te laten zien wat ze in huis hebben.

Skills Heroes Bilal

Bram

Bram is een student Vakbekwaam medewerker dierverzorging die dankzij vijf stages werkervaring heeft opgedaan. Hij kwam in aanraking met Skills Heroes door een positieve ervaring van een klasgenoot en heeft de voorronde met succes doorlopen. Om zich voor te bereiden op de finale, zoekt Bram veel informatie op over de dieren en bezoekt hij Diergaarde Blijdorp en een kinderboerderij in Rotterdam. Hij heeft al een opdracht gekregen: aan het einde van de tweede wedstrijddag moet hij laten zien wat hij een rat heeft aangeleerd. Bram hoopt op een podiumplek en vindt het belangrijk dat Skills Heroes jongeren de mogelijkheid biedt om te laten zien wat ze kunnen en zo hun kansen in de dierenwereld te vergroten.

Skills Heroes Bram
Skills Heroes is een geweldige kans voor ons om te laten zien wat we kunnen en om onszelf verder te ontwikkelen.

Renzo en Medina

Renzo en Medina studeren aan Curio Markendaalseweg voor allround hospitality medewerker. Renzo heeft werkervaring bij hotel Het Witte Paard. Ook heeft hij stagegelopen bij RCN de Flaasbloem. Medina liep stage bij Lake Leisure in Bergen op Zoom. Het duo is door docent Maartje geselecteerd om deel te nemen aan Skills Heroes. Samen hebben ze al een plan gemaakt om zich voor te bereiden op de finale. Hun doelen: genieten van de ervaring, nieuwe studenten ontmoeten en winnen (uiteraard). Renzo en Medina denken dat ze creatief genoeg zijn om een goed resultaat te behalen en streven naar een top 3 positie. Ze vinden dat wedstrijden als Skills Heroes belangrijk zijn voor jongeren, omdat ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben en hun ontwikkeling kunnen stimuleren.

Skills Heroes Renzo Medina

Youri

Youri is een student die de BBL-opleiding Tegelzetter niveau 2 volgt. Momenteel werkt hij bij Hoefnagel. Hij heeft Skills Heroes leren kennen toen zijn begeleider van de opleiding hem vroeg om deel te nemen. Youri was direct enthousiast. Hij bereidt zich voor op de finale door veel te oefenen en verwacht een hoop spektakel. De finale is waarschijnlijk in een grote ruimte waar de deelnemers een figuurwerk maken. Youri hoopt in ieder geval de opdracht op tijd af te krijgen en een podiumplek te bemachtigen. Hij denkt dat wedstrijden als Skills Heroes belangrijk zijn voor jongeren, omdat ze de kans bieden om te leren en vaardigheden te verbeteren. Voor zijn eigen toekomst denkt hij dat de wedstrijd hem veel kan leren en bijdragen aan zijn ontwikkeling als tegelzetter.

Skills Heroes Youri

Jimmy

Jimmy is een stukadoor die momenteel op niveau 3 studeert. Hij heeft vorig jaar deelgenomen aan Skills Heroes en doet dit jaar opnieuw mee. Voor de finale bereidt hij zich voor door te oefenen met de tekeningen die hij al heeft ontvangen. Met 2 jaar werkervaring bij Eilers Afbouw gaat hij voor een podiumplek en hoopt hij hoger te eindigen dan zijn 5e plaats van vorig jaar. Jimmy denkt dat de opdracht dit jaar hetzelfde zal zijn als vorig jaar, maar dan op niveau 3. Hij vindt Skills Heroes belangrijk voor jongeren, omdat het hun inzicht geeft in verschillende beroepen en de keuze voor een beroep makkelijker kan maken. Bovendien kan deelname aan Skills Heroes in de toekomst van pas komen bij sollicitaties. Een toekomstige werkgever kan namelijk zien wat je kan.

Skills Heroes Jimmy

Toekomstige vakexperts: leer de deelnemers van Skills Talents kennen

Maak kennis met de deelnemers van Skills Talents, de talentvolle leerlingen van het vmbo in leerjaar 3 of 4. Ze hebben één ding gemeen: hun passie voor vakmanschap en het willen laten zien van hun skills. Tijdens de nationale finale strijden ze om de titel van beste vakman of vakvrouw van Nederland in hun vakgebied. Wie weet kom jij wel een van deze talentvolle deelnemers in de toekomst tegen als expert in hun vakgebied.

Lisanne

Lisanne is een enthousiaste vierdejaarsleerling bloem aan Curio prinsentuin Oudenbosch. Ze heeft ervaring opgedaan in een manege, maar haar passie ligt bij het creatieve aspect van bloemen. Haar docent vroeg haar deel te nemen aan Skills Talents. Hiervoor oefent ze nu wekelijks met nieuwe technieken. Lisanne hoopt plezier te hebben en mogelijk in de top 3 te eindigen tijdens de finale. Ze ziet de deelname aan Skills Talents als een manier om haar kansen op een baan in een bloemenwinkel te vergroten.

Skills Heroes Lisanne

Bas en Délano

Bas en Délano zijn leerlingen in het groene vakgebied. Délano werkt bij Blom Hoveniers en legt zelf ook tuinen aan. Bas werkt af en toe bij een hovenier en op zaterdag bij een muziekwinkel. Ze hebben elkaar leren kennen via Skills Talents en doen dit jaar weer mee. Ze oefenen een paar keer en kijken terug op vorige wedstrijden om verbeteringen aan te brengen. Ze hebben hoge verwachtingen voor de finale en denken dat ze hun titel kunnen verdedigen. Ze vinden deelname aan Skills Talents een geweldige ervaring en denken dat het goed is voor hun cv en werkervaring. Ze zijn ervan overtuigd dat hun prestaties in de wedstrijd zullen bijdragen aan hun succes in de toekomst. Zoals ze zelf zeggen: "Je wordt niet voor niets kampioen".

Skills Heroes Bas En Delano

Doe jij volgend jaar ook mee?

Ben jij er klaar voor om jouw talent te laten zien? Meld je dan aan voor Skills Talents (vmbo) of Skills Heroes (mbo).

Ontdek de partners die de deelnemers ondersteunen