You are here:

Leerlingenraad Curio prinsentuin Oudenbosch zamelt geld in voor Oekraïnse vluchtelingen

De leerlingenraad van Curio prinsentuin Oudenbosch komt ongeveer zes tot zeven keer samen per jaar. Tijdens een bijeenkomst die plaatsvond vlak nadat de oorlog in Oekraïne was uitgebroken, kwamen ze op het idee om geld in te zamelen voor Oekraïense vluchtelingen. Ook de ouderraad wilde hier graag bij helpen. Om geld in te zamelen organiseerde de leerlingenraad verschillende activiteiten tijdens het schoolfeest. En verzamelden ze lege statieflessen op school.

20220711 155228
Van links naar rechts: Orlando en Caitlyn (leerlingenraad), Tine van der Zee (eigenaresse opvang), Marina en Valentina (Oekraïnse dames uit de opvang)

Op 15 juni 2022 vond het zomerschoolfeest plaats op Curio prinsentuin Oudenbosch. Twee leden van de leerlingenraad hebben cupcakes gebakken en verkochten deze op het schoolfeest. De andere leden van de leerlingenraad hielpen met de verkoop van de cupcakes in de kraam. Daarnaast waren er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals sumoworstelen met docenten.

Verzamelen lege statiegeldflessen

De ouderraad sluit twee keer per jaar aan bij de leerlingenraad. Zij waren ook aanwezig toen het idee voor een inzamelingsactie werd besproken. Zij vonden het een goed idee en wilden graag helpen. Het afgelopen schooljaar verzamelde de leerlingenraad lege statiegeldflesjes op school. Samen met een ouder van de ouderraad leverden zij de flessen vorige week in bij de supermarkt en haalde daarmee € 87,05 op voor de Oekraïnse vluchtelingen.

Cupcakes verkoop op het schoolfeest

Cupcakes verkoop op het schoolfeest

Lege flessen inleveren in de supermarkt

Lege flessen inleveren in de supermarkt

Opbrengst voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Alle acties samen hebben een bedrag van maar liefst € 600,00 opgeleverd. De cheque met dit bedrag werd op maandag 11 juli 2022 persoonlijk overhandigd aan Westende Fruitteelt BV. Dit werd gedaan door twee leerlingen en twee begeleiders van de leerlingenraad. Westende Fruitteelt BV is een bedrijf uit Fijnaart dat ongeveer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne opvangt. Met het ingezamelde bedrag kunnen ze een keer iets extra’s doen voor de mensen die ze opvangen. Het geld was heel erg welkom en werd goed ontvangen.

20220711 155631
Tine van der Zee (eigenaresse opvang) en Miranda Kerstens (begeleider leerlingenraad)

Lees ook