You are here:

Curio prinsentuin oudenbosch doneert 1000 euro aan Thomashuis Oudenbosch

Blije gezichten afgelopen woensdag bij de bewoners en zorgondernemers van Thomashuis Oudenbosch. Twee leerlingen van Curio prinsentuin oudenbosch kwamen een cheque van 1000 euro overhandigen. Dit mooie bedrag werd ingezameld tijdens het jaarlijkse kerstgala van de vmbo-school.

Thomashuis Cheque

Ieder jaar zamelt Curio prinsentuin oudenbosch geld in voor een lokaal goed doel, gekozen door de leerlingenraad. Het bedrag dat de consumptiebonnen op het jaarlijkse kerstgala opbrengen, wordt rechtstreeks gedoneerd. Twee van de leerlingen van de leerlingenraad waren de uitverkorenen om de bon te gaan overhandigen. Het Thomashuis Oudenbosch is de school niet geheel onbekend. Al meerdere leerlingen mochten er stage lopen. “Stuk voor stuk toppers!”, vertelt zorgondernemer Helma. 

Knutselspullen en een overkapping

Dolblij waren zorgondernemers Helma en Ad en de negen bewoners met de voor hen waardevolle donatie. Lang nadenken over waar het geld aan wordt besteed, is niet nodig. Ad vertelt vol blijdschap, dat met het ingezamelde geld nieuwe knutselspullen kunnen worden gekocht. Ook wil het gezin hun speelzolder nog verder uitbreiden en is er een plan om een overkapping in de tuin te maken.

Over Thomashuis Oudenbosch

Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Bewoners en zorgondernemers functioneren eigenlijk als een gewoon gezin. Een groot gezin weliswaar, met maar liefst negen kinderen in Oudenbosch. Ad en Helma zijn de ouders van dit gezellige gezin, en wonen zelf ook in het mooie monumentale pand in het centrum van Oudenbosch.

Bekijk ook het filmpje van de overhandiging op Facebook.

Lees ook