Veelgestelde vragen
- Kies een onderwerp
- op school
-
- Toon alles
- Diploma
- Entree opleidingen
- Ik kom uit het buitenland
- Kosten
- Leermiddelen (boeken, laptops, etc)
- Op school
- Opleiding
- Privacy
- Stage
- Studentenadministratie mbo
- Studiefinanciering en OV - DUO
- Toelatingsrecht
- Inloggen Multi-Factor authentication
- Zorg en begeleiding
- Praktijkonderwijs
Je komt op een school die bij jou past. Het huiswerk dat je nog moet maken na de lessen hoort bij jouw niveau. Soms is dat veel. Soms weinig. Leerlingen die leren lastig vinden zijn vaak iets meer tijd kwijt.
Jouw lessen, cijfers en stages houden we bij op Magister. Hiervoor heb je de eerste keer een computer of laptop nodig. Ga naar de website van Magister en kies voor Curio. Meld je aan. Je krijgt een mailtje waarmee je bewijst dat jij het bent. Wanneer je bent aangemeld kun jij je inloggen. Dit kan vanaf dan ook via de app. Vul bij school Curio in.
Onder voorbehoud van aantoonbare invoerfouten.
Als er iets verandert in jouw rooster zie je dat op Magister. Je kunt inloggen op je computer. Of download de app op jouw telefoon.
Soms. Als een les niet door kan gaan, komt er een andere leraar. Of je kunt werken aan jouw huiswerk. Heel soms valt een lesuur uit. Dit zie je dan in jouw rooster. Je mag de school niet verlaten.
Ieder jaar bepaalt het Ministerie van Onderwijs in welke weken jij mei-, zomer- en kerstvakantie hebt. Curio maakt een overzicht van de andere vakanties zoals de carnavalsvakantie en de herfstvakantie. Op deze pagina zie je alle vrije dagen in een schooljaar.
Dat kan via jouw school.
- Ga naar de leerlingenraad. Leerlingen in de leerlingenraad willen dat de school doet wat het beste is voor de leerlingen. Dus ook voor jou. Ze praten mee over toetsweken, schoolregels en hoe de school eruit ziet. Ze overleggen een paar keer per jaar met de schooldirecteur.
- Praat met jouw mentor.
- Praat met iemand van de leerlingbegeleiding.
- Praat met de vertrouwenspersoon op jouw school.
- Praat met de directeur.
Kom je er niet uit met school? Volg dan onze klachtenprocedure.
Wil je meer weten over welke soort klachten wij kennen en hoe deze afgehandeld worden? Je vindt ze hier.
In de schoolgids.
Jazeker. Bijvoorbeeld wat meer tijd om toetsen te maken. Soms kun je ook hulp krijgen van speciale tekst-spraakprogramma’s op de computer. En digitale boeken. Met een dyslexieverklaring zijn deze gratis op school te gebruiken. Wil je thuis ook aan de slag, dan moet je ervoor betalen.
Ik heb nog geen verklaring
Denk je dat je dyslexie hebt, maar heb jij nog geen verklaring? We kunnen dat onderzoeken. Soms moet je hiervoor ook naar de orthopedagoog en psycholoog om jouw situatie te bekijken.
Met een dyscalculieverklaring krijg je extra hulp. Bijvoorbeeld wat meer tijd om toetsen te maken. Soms kun je ook hulp krijgen van speciale programma’s op de computer.
Ik heb nog geen verklaring
Denk je dat je dyscalculie hebt, maar heb jij nog geen verklaring? We kunnen dat onderzoeken. Je moet hiervoor rekentoetsen maken.
Ben je 18 jaar of ouder en zit je op het mbo?
Ga dan naar het Studentenportaal. Daar zie je de tegel ‘Ziek melden’. Volg daar de gevraagde stappen. Je wordt dezelfde dag nog gebeld of we je ergens mee kunnen helpen. We missen je en hopen je snel weer op school te zien.
Ben je jonger dan 18?
Als je op het mbo zit, meldt een van je ouders/verzorgers je telefonisch ziek. Dat kan via 088 – 209 8000.
Zit je op het vmbo? Dan meldt een van je ouders/verzorgers je ziek via magister. Dit moet voor je eerste les.
- Log in op het ouderaccount van Magister op computer, telefoon of tablet
- Kies > afwezigheid
- Klik op > melden
- Kies de datum
- Klik op akkoord
- De ziekmelding is nu doorgegeven
Lees meer over ziekmelden via Magister.
Loop je stage?
Volg een van bovenstaande stappen. Meld je ook ziek bij je stagebedrijf.
Word je ziek als je al op school bent?
Vertel het bij de balie van jouw school. Zij melden jou online ziek (mbo) of je krijgt een briefje mee naar huis (vmbo). Wanneer je beter bent kom je terug naar school. Je neemt het briefje mee met de handtekeningen van jouw ouders (vmbo).