You are here:

Medewerker ICT Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Beperkt aantal beschikbare plaatsen 58
Niveau 2
Crebo 25999

In het kort

Sleutel jij thuis al aan hardware? En ben je geïnteresseerd in software? Tijdens de opleiding medewerker ICT breid je die kennis uit. Je leert mensen en bedrijven te helpen met de juiste computerprogramma’s. Crasht er een laptop? Dan weet jij deze te redden. Je krijgt een goed gevoel als alle systemen werken. Zolang jij er bent, is er geen ICT-probleem te vinden.  

Let op! Voor deze opleiding geldt een numerus fixus: lees meer op curio.nl/mbo/numerus-fixus

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker ICT iets voor jou?

Als medewerker ICT vind je het leuk om mensen te helpen met hun ICT. Je werkt in een grote of kleine organisatie. Dankzij jou kunnen de medewerkers hun werk goed doen. Je gaat bij bedrijven langs om software te installeren of hardware te onderhouden. Je ontmoet veel verschillende mensen. Van medewerkers in de kantoortuin tot het management… Het maakt jou niet uit met wie je werkt. Je ondersteunt iedere gebruiker met plezier!  

Werk jij graag samen met collega’s en klanten? Werk je netjes en volgens de regels? Pas je je goed aan aan een nieuwe werkplek? En ben je daarnaast iemand die altijd overal een oplossing voor heeft? Dan is de opleiding medewerker ICT iets voor jou.  

Tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding medewerker ICT leer je:  

 • hardware installeren en onderhouden 
 • software en verbindingen 
 • systemen klaarmaken voor gebruik 
 • problemen oplossen 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Stage 

Sommige dingen leer je het beste in de praktijk. Daarom loop je tijdens deze opleiding stage. In het tweede jaar loop je tijdens 2 periodes stage. Je gaat dan 4 dagen in de week naar je stageplek en nog maar 1 dag in de week naar school. Je stage is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Wat je op school leert, oefen je meteen in de praktijk.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding medewerker ICT vind je een baan bij:  

 • dienstverlenende bedrijven in de ICT 
 • bedrijven in de media 
 • bedrijven met een ICT- en media-afdeling 

Doorstuderen? Dat doe je zo:

Ben je klaar met de opleiding medewerker ICT? Dan kun je verder studeren op niveau 3. Bijvoorbeeld aan de opleiding allround medewerker IT systems and devices ICT. 

Leerwegen

Bol

Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding. 

  Let op! Voor deze opleiding geldt een numerus fixus: lees meer op curio.nl/mbo/numerus-fixus

Voor de bol-opleiding medewerker ICT in Breda zijn er 36 plaatsen beschikbaar, in Roosendaal zijn er 22 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan. Zit je bij de eerste 36 of 22 aanmeldingen? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met je mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Bij de opleiding medewerker ICT kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Digitale vaardigheden basis
 • Engels A2/B1
 • Verdieping software
 • 3D Print support
 • Basis Web development

Leslocaties

Het kan gebeuren dat er niet genoeg studenten zijn op één locatie. In dat geval volg je de lessen op een andere locatie.  

Breda

Leerwegen
 • BOL
Beperkt aantal beschikbare plaatsen
 • 36

Bergen op Zoom

Leerwegen
 • BOL

Roosendaal

Leerwegen
 • BOL
Beperkt aantal beschikbare plaatsen
 • 22

Stage lopen

Vanuit deze opleiding werken wij samen met verschillende erkende leerbedrijven. Een stageplaats vind je op www.stagemarkt.nl.

Stage of werkplek aanbieden

Ben jij als erkend leerbedrijf op zoek naar een stagiair(e) van deze opleiding? Laat het ons weten.

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Voor de bol-opleiding medewerker ICT in Breda zijn er 36 plaatsen beschikbaar, in Roosendaal zijn er 22 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan. 

Let op! Voor deze opleiding geldt een numerus fixus: lees meer op curio.nl/mbo/numerus-fixus

Opleiding  
Medewerker ict, Breda, bol Deze opleiding zit vol, aanmelden is niet meer mogelijk
Medewerker ict, Bergen op Zoom, bol 
Medewerker ict, Roosendaal, bol 

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.