Boeken en andere studiematerialen bestellen

Voor aanvang van je opleiding dien je zelf jouw studiematerialen te bestellen, zoals boeken, software, licenties of kleding. In samenwerking met MBOwebshop hebben wij per opleiding een lijst gemaakt van de studiematerialen die jij nodig hebt voor jouw studie.

Je bent niet verplicht je studiematerialen via deze externe partijen te bestellen Je kunt de lijst ook gebruiken om bij een andere leverancier je studiematerialen te bestellen.

Eisen voor je laptop

Om een opleiding bij Curio te volgen is het nodig om een laptop te hebben. De laptop moet voldoen aan een aantal voorwaarden. De meeste opleidingen maken gebruik van een standaard laptop. Er zijn ook opleidingen die een laptop nodig hebben met meer of andere specificaties. Hieronder vind je de verschillende specificaties laptop per opleiding. 

MBO webshop

Gebruik jouw persoonlijke schoolaccount dat je hebt ontvangen van Curio voor het inloggen op de MBOwebshop.

  1. Ga naar MBOwebshop.nl/curio 
  2. Meld je aan met je gebruikersnaam van school en log in met je wachtwoord.
  3. Selecteer 'opleiding, locatie en leerjaar'. Hierna kun je je leermiddelen bestellen. Wanneer je vanuit school een snelcode ontvangen hebt, kun je dit nummer hier ingeven en krijg je vervolgens jouw leermiddelenlijst te zien.
  4. Rond je bestelling af. Het pakket met boeken en materialen wordt thuis bezorgd en sommige leermiddelen ontvang je in de les.

Of bekijk dit filmpje en zie hoe het werkt.

Lukt het niet? Kijk dan op de meestgestelde vragen, gebruik de helpkaart of neem contact op met de servicedesk van Curio 088-2098144. 

 

Leermiddelen door je werkgever laten betalen

Als je een leer-werkplek hebt (bbl-opleiding) en je werkgever wil voor jou je leermiddelen betalen, kan dat via een betaalverzoek. Bespreek dit wel altijd met je werkgever voordat je een aanvraag indient. Bekijk hier hoe je via de mbowebshop een betaalverzoek stuurt.

Ongebruikte leermiddelen terugsturen

Je kunt je artikelen die je voor 1 oktober besteld hebt tot die datum als retour aanmelden. Lees er alles over in de terugkoopregeling voor ongebruikte onderwijsbenodigdheden (leermiddelen). Na deze datum geldt een retourtermijn van 14 dagen.