You are here:

Expert IT systems and devices ICT Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom

Leerweg BOL, BBL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25606

In het kort

Tijdens de opleiding expert IT systems and devices ICT leer jij systemen beheren en onderhouden. Je werkt voor verschillende soorten bedrijven en instellingen. Daar regel je alles wat te maken heeft met computernetwerken, cloudoplossingen, virtualisatie, software, en systeembeheer. Daar leer je ook meteen hoe je netwerken in de mediabranche ontwikkelt en beveiligt. Ben jij handig met computers en verschillende systemen? Dan is deze opleiding iets voor jou.  

Downloads

Alle details


Is de opleiding Expert IT systems and devices iets voor jou?

De expert IT systems and devices ICT beheert en onderhoudt systemen. Je werkt voor bedrijven en instellingen. Je ontwikkelt en beveiligt netwerken in de mediabranche. Is er een vraag op het gebied van ICT? Jij weet het antwoord. Je geeft advies over hoe systemen het beste gebruikt kunnen worden. Je helpt anderen graag en je werkt ook goed samen met collega’s. Samen werk je met veel details aan programma’s zoals Linux, CCNA en Packet Tracer. Je past je makkelijk aan aan verschillende werkomstandigheden. Je ziet niet snel beren op de weg. Er is tenslotte overal wel een oplossing voor te vinden.  

Ben jij handig met computers en software? Werk jij graag met cloudoplossingen en systeembeheer? Dan is deze opleiding iets voor jou. 

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding expert IT systems and devices ICT:  

 • systemen beheren en onderhouden  
 • advies geven over systemen 
 • netwerken voor bedrijven ontwikkelen 
 • netwerken voor bedrijven beveiligen 
 • IoT 
 • cybersecurity 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Tijdens de opleiding expert IT systems and devices ICT kun je de volgende diploma’s halen: 

 • Microsoft 
 • Cisco 
 • Itil 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding expert IT systems and devices ICT vind je een baan bij:  

 • ICT-dienstverlenende bedrijven 
 • bedrijven in de media 
 • bedrijven met een ICT- en media-afdeling 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding expert IT systems and devices ICT? Dan kun je verder studeren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan de opleidingen informatica, webdesign of GEO-ICT. 

Leerwegen

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

BBL
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.  

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met jouw mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou.

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt je mentor hen af en toe uit om te komen praten.

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past.

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, ziekte of ander soort probleem. Ook als deze een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het ondersteuningsteam op school kan je helpen. Kijk voor meer info op Begeleiding en ondersteuning van mbo-studenten bij Curio.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met je mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken 

Bij de opleiding expert IT systems and devices ICT kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Voorbereiding HBO wiskunde voor de techniek
 • Inleiding geo-informatie

Leslocaties

Het kan gebeuren dat er niet genoeg studenten zijn op één locatie. In dat geval zul je de lessen op een andere locatie volgen.  

Breda

Leerwegen
 • BOL
 • BBL

Roosendaal

Leerwegen
 • BOL

Bergen op Zoom

Leerwegen
 • BBL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

 • BOL
 • BBL
 • Totaal

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je dan hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Expert IT systems and devices ICT, Bergen op Zoom, BBL
Expert IT systems and devices ICT, Breda, BBL
Expert IT systems and devices ICT, Breda, BOL
Expert IT systems and devices ICT, Roosendaal, BOL
Expert IT systems and devices ICT, Breda, (start februari 2023)

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.