Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit Breda, Bergen op Zoom

Leerweg BBL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25332

In het kort

Jij installeert elektrotechnische installaties inclusief bedrading en meterkasten. Naast de installatie zorg je ook voor reparaties en onderhoud. Dat kan in woningen zijn maar je gaat met je medewerkers ook naar kantoren, ziekenhuizen en andere gebouwen (utiliteit). Je snapt dat veiligheid altijd heel belangrijk is dus test je alles goed!

Downloads

Alle details


Is de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit iets voor jou?

Heb jij technische inzicht en ben je verantwoordelijk? Dan kan jij vast zorgen dat jij en je medewerkers veilig werken en goed werk afleveren. Toon je ook initiatief en kan je leidinggeven? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Je werkt goed samen. Je controleert de kwaliteit van je eigen werk en dat van je collega’s. Je werkt volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Je hebt een klantvriendelijke houding. 

Na je opleiding

Doorstuderen? Dat doe je zo
Met een diploma eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 3 kun je verder studeren. Binnen Curio bieden we de opleiding 'Technisch leidinggevende - niveau 4' en 'Werkvoorbereider installaties - niveau 4' aan. 

Leerweg

BBL
Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

  • Digitale vaardigheden basis
  • Leidinggeven
  • Ondernemerschap mbo
  • 2D-tekenen

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2019-2020 is het lesgeld voor BOL studenten: € 1.168,- en het cursusgeld voor BBL-studenten € 588,-.

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden leermiddelen. 

Wettelijke bijdrage

Leerjaar 1 2 3
Wettelijk cursusgeld 2018-2019 (BBL) vanaf 18 jr €588,- €588,- €588,-

*U ontvangt de rekening van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). (BOL)
*Lesgeld moet betaald worden wanneer de student op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder is en een BOL-opleiding volgt. Het lesgeld betaalt u aan DUO. U ontvangt hiervoor een factuur/acceptgirokaart.

*U ontvangt de rekening van de school. (BBL)
*Wettelijk cursusgeld moet betaald worden wanneer de student op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder is en een BBL-opleiding volgt. Cursusgeld dat in rekening gebracht wordt, moet altijd betaald worden. Dit geldt ook als de student het College voortijdig verlaat (na 1 oktober 2019) of als hij/zij alleen het praktijkgedeelte (BPV) doet.

Opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2 3
Vaktechnische Boeken/Leermiddelen (BBL) €95,75 €20,- €45,-
Laptop €600,-    
gereedschap €190,-    
Kosten readers projecten (BOL) €25,-    
Kosten readers praktijkdagen (BOL) €40,-    
Kosten readers (BBL) €25,- €25,- €25,-
licentiekosten (oa NEN connect) €4,- €4,- €4,-
Startmodule Nederlands (BBL) €3,-    
Lesmateriaal Nederlands (BBL) €70,-    
Lesmateriaal Nederlands (BOL) €69,60    
Startmodule Rekenen (BOL) €3,75    
Startmodule Rekenen (BBL) €3,-    
Lesmateriaal Rekenen (BOL) €20,04    
Lesmateriaal Rekenen (BBL) €18,-    

*U ontvangt de rekening van boekhandel/leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Niet-opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2 3
VCA-basis €174,78    
Kluishuur (BOL) €19,-    
Kluishuur (BBL) €25,- €25,- €25,-
werkkleding (incl veiligheidsschoenen) €63,36    

*U ontvangt de rekening van Boekhandel/Leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.