You are here:

Curio en het coronavirus

Het coronavirus heeft invloed op ons onderwijs. Een gezonde en veilige leer- en werkomgeving staat bij Curio voorop. We bekijken wat de gevolgen zijn van wijzigingen voor bijvoorbeeld stages, examens, etc. Wij passen onze informatie aan indien nodig.

Praktische voorzorgsmaatregelen op de Curio locaties 

Er is een aantal uitzonderingen op de maatregel voor onderwijs op afstand. De volgende zijn geldig voor zowel v(mb)o als mbo:

  • Examens kunnen wel gewoon doorgaan
  • Praktijklessen mogen doorgaan.
  • Kwetsbare jongeren mogen nog steeds op locatie onderwijs krijgen

Voor v(mb)o specifiek geldt daarnaast:

  • Leerlingen met ouders in een vitaal beroep mogen naar school komen

Op de scholen blijven de afspraken rond afstand houden (1,5 meter-maatregel) en de mondkapjesplicht gelden.

Klachten?

Blijf dan thuis en laat een coronatest doen via de GGD. En natuurlijk ook: blijf je handen wassen en nies in je armholte. De belangrijkste klachten zijn: hoesten, (neus)verkoudheid, koorts, keelpijn, vermoeidheid. Laat je bij twijfel altijd testen. Bekijk op de website van het RIVM of die van GGD wat je precies moet doen.

Mbo in coronatijd

Het mbo houdt zich aan 1,5 meter onderwijs. Dat betekent dat als onze gebouwen open zijn, deze beperkt ingezet worden. In het mbo gaan we verder met het afstandsonderwijs. Hoe dat uitpakt voor jouw lesrooster en wanneer je wel of niet op school wordt verwacht? Je krijgt daarover steeds informatie vanuit je eigen opleiding.
Wat blijft gelden: heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat een coronatest doen bij de GGD. En natuurlijk ook: blijf je handen wassen en nies in je armholte.

We vragen je ook om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen. Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan een mondkapje. En probeer de spits te vermijden.

Leren op afstand

In ons mbo worden lessen veelal online gegeven. Studenten zijn ook verplicht om aan deze lessen deel te nemen.

Stages

De stages in het mbo worden zowel in het binnen- als buitenland gelopen. Voor stages zijn er verschillende gevolgen. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld stages die worden afgebroken.

Examens en diploma

Voor examens en diplomering zijn een aantal regels gemaakt. Hierbij kan het gaan om praktijk- en theorie-examens maar ook het bindend studie advies. 

Doorstromen mbo naar het hbo

Voor het doorstromen van het mbo en het hbo zijn afspraken gemaakt. Denk aan de aanmeldprocedure en vertraging in diplomering.

 

Hoe blijf ik op zo goed mogelijk op de hoogte?

Vmbo-leerlingen en hun ouders vinden veel actuele informatie in Magister of in mailberichten. Mbo-studenten hebben veel aan de studentenapp MyStapp. Deze kun je downloaden in de App store en Google Play. Op deze website en de social media kanalen van Curio vind je ook de meest actuele informatie.

Staat jouw antwoord er niet tussen? Mail je vraag dan naar infopunt@curio.nl

Vraag niet beantwoord?

Kijk dan zeker ook naar de nieuwsberichten in jouw Magister of MyStapp of in je mailbox. Daarmee proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. 

Ben jij vmbo'er? En heb je problemen om Magister te bereiken? 
Voor actuele informatie over storingen kijk je hier.
Bij andere vragen kun je een mail sturen naar magisterhulp@curio.nl

Ben jij mbo'er? En heb jij problemen om ItsLearning te bereiken?
Voor actuele informatie over storingen kijk je hier.
Bij andere vragen kun je PCSupport om hulp vragen: pcsupport@curio.nl of via de selfservice portal

Heb je nog andere vragen over de corona-maatregelen die Curio uitvoert? 
Neem dan contact op met het Infopunt.
Mail: infopunt@curio.nl
WhatsApp: 06-22089133