You are here:

Curio en het coronavirus

Het coronavirus had het afgelopen jaar veel invloed op ons onderwijs. En ook dit jaar passen we ons onderwijs aan waar dat gevraagd wordt. Een gezonde en veilige leer- en werkomgeving staat bij Curio voorop. Wij veranderen onze informatie indien nodig.

Praktische voorzorgsmaatregelen op de Curio locaties en beschikbaarheid zelftesten

Voor v(mb)o geldt:

 • Gelukkig mag je weer naar school. We zijn blij je terug te zien!
 • We vragen je om 2 keer per week een zelftest te doen, om te kijken of je geen corona hebt. Daarvoor krijg je 2 keer per week een zelftest van school.
  Een zelftest is vrijwillig. Het móet niet, we hopen dat je het wél doet. 
  Heb je coronaklachten? Maak dan een testafspraak bij de GGD.  
 • Leerlingen hoeven onderling géén 1,5 meter afstand te houden.   

In het mbo geldt:

 • In het mbo wordt de 1,5 meter afstand losgelaten. Dit geldt tussen studenten, tussen medewerkers en studenten en tussen medewerkers onderling.

 • Het dragen van een mondkapje bij verplaatsing is weer verplicht. 

 • Het dringende advies voor medewerkers en studenten om 2x per week een zelftest te doen, blijft van kracht. Deze kunnen worden besteld via zeltestonderwijs.nl  

 • We vragen je om zelftesten te doen, om te kijken of je geen corona hebt. Je kunt zelftesten bestellen op deze website: zelftestonderwijs.nl
  De testen worden op je huisadres geleverd. Je kunt maximaal 1 keer per 2 weken, 8 testen bestellen. 
  Een zelftest is vrijwillig. Het móet niet, we hopen dat je het wél doet.
  Heb je coronaklachten? Maak dan een testafspraak bij de GGD.  
 • Breng je pauze zoveel mogelijk buiten door. 

Klachten?

Blijf dan thuis en laat een coronatest doen via de GGD. En natuurlijk ook: blijf je handen wassen en nies in je armholte. De belangrijkste klachten zijn: hoesten, (neus)verkoudheid, koorts, keelpijn, vermoeidheid. Laat je bij twijfel altijd testen. Bekijk op de website van het RIVM of die van GGD wat je precies moet doen.

Stages

De stages in het mbo worden zowel in het binnen- als buitenland gelopen. De stages zijn op dit moment grotendeels weer mogelijk. Ook buitenland stages kunnen weer. Wel is het verstandig na te vragen of je verzekerd bent van terugbetaling van kosten, mocht je eerder moeten terugkomen door een aanpassing van het reisadvies. Op dit moment kun je stages aanvragen voor gebieden met een groen en geel reisadvies.

Examens en diploma

Voor examens en diplomering zijn een aantal regels gemaakt. Hierbij kan het gaan om praktijk- en theorie-examens, maar ook het bindend studie advies.

Het ministerie heeft richtlijnen uitgegeven waar alle mbo-organisaties zich aan moeten houden. Een mbo-organisatie moet zich aan de afspraken houden, maar kan wel afwijken als dat nodig is. Daarom kan het examen anders zijn dan van een student uit een andere opleiding of van een andere mbo-organisatie. Het OER (onderwijs- en examenreglement) kan hierdoor veranderen.

Doorstromen mbo naar het hbo

Voor het doorstromen van het mbo en het hbo zijn afspraken gemaakt. Denk aan de aanmeldprocedure en vertraging in diplomering. Een mbo-student die door de coronacrisis één of een paar kleine vakken niet kon afronden voor 1 september 2021, kan toch worden toegelaten op een hbo-opleiding.

Hoe blijf ik op zo goed mogelijk op de hoogte?

Vmbo-leerlingen en hun ouders vinden veel actuele informatie in Magister of in mailberichten. Mbo-studenten hebben veel aan de studentenapp MyStapp. Deze kun je downloaden in de App store en Google Play. Op deze website en de social media kanalen van Curio vind je ook de meest actuele informatie.

Staat jouw antwoord er niet tussen? Mail je vraag dan naar infopunt@curio.nl

Vraag niet beantwoord?

Kijk dan zeker ook naar de nieuwsberichten in jouw Magister of MyStapp of in je mailbox. Daarmee proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. 

Ben jij vmbo'er? En heb je problemen om Magister te bereiken? 
Voor actuele informatie over storingen kijk je hier.
Bij andere vragen kun je een mail sturen naar magisterhulp@curio.nl

Ben jij mbo'er? En heb jij problemen om ItsLearning te bereiken?
Voor actuele informatie over storingen kijk je hier.
Bij andere vragen kun je PCSupport om hulp vragen: pcsupport@curio.nl of via de selfservice portal

Heb je nog andere vragen over de corona-maatregelen die Curio uitvoert? 
Neem dan contact op met het Infopunt.
Mail: infopunt@curio.nl
WhatsApp: 06-22089133