Curio talentontwikkeling

Ben jij een student of leerling van Curio en heb jij een talent dat je graag verder wil ontwikkelen? Dien dan een aanvraag in voor jouw eigen Talent ontwikkel programma (TOP). Dit mogen kleine maar ook grote projecten zijn. Doe het alleen of samen met een andere student, leerling of docent. Het mag te maken hebben met je opleiding, maar het mag ook iets totaal anders zijn. Vraag jouw Talent ontwikkel programma aan via het aanvraag formulier. Beschrijf hierin het talent dat je wilt ontwikkelen en het plan. Binnen drie weken ontvang je een reactie van de TOP commissie. Als je aanvraag geschikt is ontvang je in sommige gevallen een uitnodiging om jouw plan te presenteren. Daarna kun je aan de slag met het verder ontwikkelen van jouw talent.

Curio stockfoto leerlingen

 

Meestergezel

Stan 2

SVH meestergezel is de hoogst haalbare titel binnen de koksopleidingen. Om dit te halen moet je aan verschillende eisen voldoen. Je bent bijvoorbeeld in het bezit van je certificaat Sociale hygiëne, je leermeester diploma, je hebt voldoende wijnkennis (SDEN 2) en bent in het bezit van het diploma CSA (Cas Spijkers Academie). Met extra kennis en vaardigheden kun je jezelf onderscheiden van anderen. Bij het project meestergezel ontwikkel je jouw kwaliteiten samen met vakexperts. Als meestergezel weet je wat belangrijk is in het hogere segment. Denk daarbij aan bereidingen, technieken, opmaak, materialen of producten. Bovendien kun jij je eigen leerdoelen inbrengen en concreet werken aan wensen of verbeterpunten. Meestergezel is een van de Talent ontwikkel programma's van Curio.

Lees meer

Peer coaching

Peer Coaching Luminamat

Het programma Peer coaching komt van een docent van de opleiding Sociaal Werk. Het idee is om het ‘coaching talent’ van studenten verder te ontwikkelen. Studenten die gemotiveerd zijn en meer uit zichzelf willen halen, worden geselecteerd voor de training Peer coaching. Deze training wordt gegeven in de avonduren. Dit komt bovenop je normale studie (dat noemen we extra curriculair). In de training word je voorbereid om medestudenten (peers) te gaan coachen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het hulpprogramma Lumina. Dit is een kleurrijk hulpmiddel dat inzicht geeft in je persoonlijkheid. Wie ben ik? Wie ben ik in mijn dagelijkse leven? En wie ben ik als ik slecht in mijn vel zit? Je leert eerst jezelf beter kennen. Vanuit deze basis ga je jouw talent ontwikkelen om anderen/peers te coachen. Peer coaching is al enkele jaren een succesvol en populair Talent ontwikkel programma. Het wordt steeds breder toegepast en uitgerold binnen Curio. Wil jij ook op deze manier je coaching talent ontwikkelen?

Lees meer

Ik onderneem het

IMG 1821

De meeste van onze studenten zijn echte doeners en harde werkers. Een docent horeca wil studenten laten leren van ervaring. In het Talent ontwikkel programma ‘Ik onderneem het’, starten studenten hun eigen onderneming aan het strand. In een veilige omgeving waar ze fouten mogen maken. Voor studenten is het starten van een onderneming een hele nieuwe ervaring. Ze moeten tenslotte alles nog leren. Docenten en ervaren ondernemers begeleiden de studenten als dat nodig is. Studenten krijgen de ruimte om te leren van hun fouten. Maar ook om te leren van de successen. De meeste horeca studenten kunnen straks zeggen dat ze een ondernemingsplan hebben geschreven. De studenten die mee hebben gedaan aan het Talent ontwikkel programma ‘Ik onderneem het’, hebben het ondernemingsplan ook daadwerkelijk uitgevoerd. Wil jij ook je eigen ondernemingsplan uitvoeren?

Lees meer

IJsbereiden

Aardbeienijs

Onlangs vond de verkiezing van het ultieme aardbeienijsje plaats. Elf Curio-studenten van het Talent ontwikkel programma ‘ijsbereiden’ waren maanden bezig met de voorbereidingen. Alles moest kloppen. De lekkerste aardbeien, de beste bereiding en natuurlijk een mooi bros hoorntje. De aardbeien zijn speciaal voor dit programma gekweekt door de studenten van plantenteelt. Voor de bereiding van het ijs hebben de studenten gekozen voor een Sherbet. Dit is een combinatie van sorbet- en roomijs. De bedenker van het ultieme aardbeienijsje kreeg naast de enorme eer ook een gesigneerd boek van televisiekok en Meester Patissier Hidde de Brabander.

Lees meer