Curio talentontwikkeling

Ben je een student of leerling van Curio en heb je een idee om jouw talent te ontwikkelen? Dien dan snel een aanvraag in voor jouw eigen Talent ontwikkel programma. Dit kun je samen met andere studenten doen, of met een docent, maar het mag ook alleen. Vraag jouw Talent ontwikkel programma aan via het aanvraagformulier. Beschrijf duidelijk in de aanvraag wat jouw plan inhoudt en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Denk aan ondersteuning, budget en andere middelen. Binnen drie weken ontvang je een reactie van de TOP commissie. Als je aanvraag in aanmerking komt, dan nodigt de commissie je uit om je plan te presenteren. Als jouw plan wordt goedgekeurd, dan kun je ermee aan de slag.

Curio stockfoto leerlingen

Meestergezel

Stan 2

SVH meestergezel is de hoogst haalbare titel binnen de koksopleidingen. Om dit te halen moet je aan verschillende eisen voldoen. Je bent onder andere in het bezit van je certificaat Sociale hygiëne, je leermeester diploma, je hebt voldoende wijnkennis (SDEN 2) en bent in het bezit van het diploma CSA (Cas Spijkers Academie). Met extra kennis en vaardigheden kun je jezelf onderscheiden van anderen. Bij het project meestergezel ontwikkel je jouw kwaliteiten samen met vakexperts. Als meestergezel weet je wat belangrijk is in het hogere segment. Denk daarbij aan bereidingen, technieken, opmaak, materialen of producten. Bovendien kun jij je eigen leerdoelen inbrengen en concreet werken aan wensen of verbeterpunten. Meestergezel is een van de Talent ontwikkel programma's van Curio.

Lees meer

Peer coaching

Curio Talent Programma Social Work 2

Het idee om het ‘coaching talent’ van studenten nog verder te ontwikkelen, komt van een docent van de opleiding Sociaal Werk. Hij bedacht het project "Peer coaching". Enthousiaste en gemotiveerde studenten die meer uit zichzelf en uit de opleiding willen halen werden geselecteerd voor de training peer coaching. De training wordt in de avonduren gegeven. Zowel het aantal uren als de inhoud van de training komen bovenop je reguliere studie (dat noemen we extra curriculair). In de training word je voorbereid om mede studenten (peers) te gaan coachen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Lumina tool: een tool die inzicht geeft in je persoonlijkheid. Wie ben ik instinctief, wie ben ik in mijn dagelijkse leven en wie ben ik als ik slecht in mijn vel zit? Je leert dus op de eerste plaats jezelf beter kennen. Vanuit deze basis ga je je talent ontwikkelen om anderen/peers te coachen. Peer coaching is al enkele jaren een succesvol en populair Talent Ontwikkel Programma. Het wordt steeds breder toegepast en uitgerold binnen Curio. Wil jij ook op deze manier je coaching talent ontwikkelen?

Lees meer

Ik onderneem het

IMG 1821

De meeste van onze studenten zijn echte doeners en harde werkers. Een docent horeca wil studenten laten leren van ervaring. In het Talent ontwikkel programma “Ik onderneem het” starten Studenten hun eigen onderneming aan het strand. In een veilige omgeving waar fouten maken mag. Voor studenten is het starten van een onderneming een hele nieuwe ervaring, ze moeten tenslotte alles nog leren. Docenten en ervaren ondernemers begeleiden de docenten als dat nodig is. Studenten krijgen de ruimte om fouten te maken en te leren van deze fouten. Maar ook om te leren van de successen. De meeste Horeca studenten kunnen straks zeggen dat ze een ondernemingsplan hebben geschreven. Maar studenten die hebben meegedaan aan het Talent ontwikkel programma “Ik onderneem het” kunnen ook zeggen dat ze het ondernemingsplan hebben uitgevoerd! Zou jij ook je eigen ondernemingsplan willen uitvoeren?

Lees meer