You are here:

Student Thom Oosterbos strijdt in Europees kampioenschap voor beroepen in Polen

Van 5 tot en met 9 september strijden zo’n 600 deelnemers uit 32 landen om de titel beste vakman of -vrouw van Europa in één van 43 vakrichtingen. Student Thom Oosterbos is er één van. Hij doet mee in het vakgebied elektronicus gebouwen. Het kampioenschap vindt plaats in Gdansk.

Hard trainen
Thom won begin dit jaar goud tijdens Skills Heroes, de Nederlandse vakwedstrijden voor het mbo in Amsterdam. Zo kwalificeerde hij zich voor de Europese kampioenschappen. De afgelopen maanden trainde Thom zo’n 280 uur om zich voor te bereiden op het EK.

Opleiding
Via IW, een opleider in de elektro- en installatietechniek, volgt Thom de bbl-opleiding Technicus elektrotechnische installaties bij Curio. Wat hij op school leert, brengt hij meteen in de praktijk bij leerbedrijf Spie.

Wat is Skills?
Skills zijn jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en mbo. Skills Talents is voor vmbo-leerlingen en Skills Heroes voor mbo-studenten. In voorronden op de eigen school en regionale kwalificatiewedstrijden gaan leerlingen en studenten de strijd met elkaar aan om de titel beste vakman of –vrouw van Nederland. Zo’n 600 jongeren plaatsten zich uiteindelijk voor een plek in de landelijke finale (Skills The Finals). De winnaars in de finale maken kans om mee te doen aan EuroSkills of WorldSkills. Beide worden om het jaar georganiseerd.

Skills 2024
In 2024 vinden opnieuw skillswedstrijden plaats. Aanmelden voor de wedstrijden doe je voor vmbo op  curio.nl/skillstalents en voor mbo op curio.nl/skillsheroes.

 

Lees ook