You are here:

“Als je de beste wil zijn, moet je blijven trainen”

Daan Filius doet namens Curio mee met de Skillswedstrijden Boulangerie. Hij geeft het zelf toe “Ik ben best wel fanatiek.” Ervaring met wedstrijden heeft hij volop. Twee jaar geleden heeft hij ook meegedaan met de Skillswedstrijden en sinds kort is hij lid van een internationaal wedstrijdteam. Met dit team mocht hij mee naar Frankrijk en wonnen ze de tweede plaats. En nu wil hij verder de wereld afreizen. Het liefst naar Shanghai waar de Worldskills dit jaar plaats vinden. Maar dan heeft hij nog wel wat hordes te nemen. De eerste heeft hij getrotseerd. Hij is door de kwalificatieronde heen en mag nu deelnemen aan de landelijke wedstrijd in de Jaarbeurs in Utrecht. Als hij die wint, staat het vliegtuig richting Shanghai voor hem klaar. 

Daan7

Van knapperige croissantjes tot showstopper

De kandidaten kwamen vanuit het hele land naar de Curio bakkerij toe om deel te nemen aan de kwalificatieronde. Allemaal creatief jong talent. Het waren pittige opdrachten, die ze binnen een aantal uur klaar moesten hebben. Je merkte dat iedereen zich goed had voorbereid. Ook Daan stond er relaxt in. Prachtige stokbroden, sierstokbroden, brioches en croissants, waar menig Parijse bakker nog wat van kan leren, werden beoordeeld. En ze eindigden met een prachtig pronkstuk: de showstopper. 

"Elk vrij uurtje heb ik getraind"

De ouders van Daan hebben een eigen bakkerij. Daar heeft hij zijn passie en liefde voor het vak van meegekregen. Hij wil graag laten zien wat hij in huis heeft. “Elk vrij uurtje heb ik getraind. Als je de beste wil zijn moet je blijven trainen.” En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Hij mag door naar de volgende ronde. We zijn benieuwd of hij Shanghai haalt. Aan z’n inzet ligt het in ieder geval niet. 

Daan met broden

Lees ook