You are here:

Student Daan Filius wint internationale Skills wedstrijd Boulanger

Vrijdag 5 augustus nam student Daan Filius de eerste prijs in ontvangst bij de internationale Skills wedstrijd Boulanger. In Holstebro, Denemarken ging hij de strijd aan met de beste jonge boulangers uit Spanje, Finland, Denemarken, België en Zwitserland. Zijn expert en coach, meesterboulanger Hiljo Hillebrand, stond hem bij tijdens het gehele traject. De wedstrijd is onderdeel van het internationale Skills programma van Team Netherlands 2022.

Daan 02
Foto: WorldSkills Netherlands

Daan werkte keihard om de lekkerste producten op te leveren met de juiste technieken. Zijn opdracht bestond uit het maken van baguettes, brood en puff pastry. Daarnaast ging hij aan de slag met de Mystery Box opdracht: het maken van een tweevlecht. Daan was erg tevreden met zijn werk en dacht al wel dat hij een goede kans zou maken, maar de eerste plaats had hij niet verwacht. “Denemarken en Zwitserland waren ook erg goed, zij waren mijn grootste concurrenten. Toen ik tijdens de prijsuitreiking hoorde dat zij 2e en 3e waren durfde ik wel te hopen!”

Iedere dag trainen

De afgelopen weken trainde Daan iedere dag om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Hij keek erg uit naar de wedstrijd: “Ik was benieuwd naar mijn tegenstanders, hoe zij zich hadden voorbereid en hoe zij de Nationale finale in hun land hebben ervaren en wat ze hebben gedaan om deze te winnen. Ik hoop connecties voor het leven te maken.” Trots en met een goed gevoel kijkt hij terug op de wedstrijd. “Ik ben erg blij dat het me gelukt is. Alle lange dagen en weekenden hard trainen zijn het waard geweest!”

Over WorldSkills

WorldSkills Netherlands wil jongeren inspireren voor het beroepsonderwijs en vakmanschap. Daarvoor organiseert zij uitdagende vakwedstrijden voor het beroepsonderwijs. WorldSkills Netherlands maakt vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Ze laten jongeren nadenken over hun toekomst, dagen hen uit om het beste uit zichzelf te halen en motiveren hen om zich hier volledig voor in te zetten. Dit draagt bij aan de trots en passie van vakmannen en vakvrouwen, het succesvol afronden van hun opleiding en het maken van een goede start in hun loopbaan.

Daan 08
Meesterboulanger Hiljo Hildebrand en student Daan Filius
Daan 03
Microsoftteams Image (3) (1)
Foto's: WorldSkills Netherlands

Lees ook