Front-end developer Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25592

In het kort

Tijdens de mbo-opleiding front-end developer leer je alles over HTML/CSS, Javascript, Wordpress, Adobe Creative Suite en vele andere programmeertalen, platformen en applicaties. Dat doe je samen met je docenten, mentoren, stagebedrijven en studiegenoten. Ontwikkel jij apps? Websites? En de media van de toekomst?

Downloads

Alle details


Is de opleiding front-end developer iets voor jou?

Als je de opleiding front-end developer volgt, leer je hoe je websites en apps maakt die precies doen wat de klant wilt. Je leert hoe je de ideeën van een klant omzet in een echte website of app. Deze zien er niet alleen goed uit, maar werken ook perfect. Met een tevreden klant als resultaat.

Tijdens de opleiding krijg je de kans om je eigen ideeën te ontwikkelen. Je leert ook hoe je rekening houdt met wat de klant en de gebruikers van de website of app willen. Je werkt veel zelfstandig, maar je praat ook met de klant, ontwerpers, app-ontwikkelaars en je collega’s om alles goed te laten verlopen.

Een belangrijk deel van je werk is ervoor zorgen dat de website makkelijk te gebruiken is. Ook zorg je ervoor dat mensen de website makkelijk kunnen vinden via zoekmachines zoals Google. Je leert ook hoe je met een Content Management Systeem (CMS) werkt. Dit is een programma waarmee je de inhoud van een website kunt beheren en plaatsen.

Je bouwt kennis en ervaring op van het gebruik van diverse (grafische) applicaties en platformen zoals Adobe Photoshop®, Adobe XD en Figma. Je weet hoe belangrijk de opmaak van websites en applicaties is en kunt omgaan met de verschillende mediatypen.

Tijdens de opleiding:

Dit leer je tijdens de opleiding front-end developer:  

 • Ontwerpen
 • Ontwikkelen van User Interfaces (UI) en User Experiences (UX)
 • Inrichten van Content Management Systemen (CMS)
 • Dynamisch maken van onderdelen op websites
 • Online zetten en beheren van websites
 • Opzetten en onderhouden van social media kanalen
 • Kritisch beoordelen en evalueren van ontwerpen
 • Je eigen stijl ontwikkelen
 • Communicatie skills
 • Goed naar een klantvraag luisteren (om de opdracht en doelgroep helder te krijgen)
 • Technologie in relatie tot beroepsethiek en beveiliging
 • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding ga je aan de slag bij: 

 • bedrijven die websites en apps ontwikkelen
 • ontwerpbureaus of afdelingen
 • ICT-dienstverlenende bedrijven
 • bedrijven in de (social)media
 • bedrijven met een ICT- en/of media-afdeling

Doorstuderen? Dat doe je zo

Ben je klaar met de opleiding? Dan kun je verder studeren op niveau 4. Bijvoorbeeld aan de opleiding software developer of mediavormgever.

 

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met je mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Verdieping software

 • Engels B1/B2

 • Digitale vaardigheden gevorderd

 • Digitale vaardigheden basis

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Van leerjaar 2 en 3 is er geen overzicht beschikbaar. 

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Zodra hier Studie in Cijfers van bekend zijn, vind je deze hier. 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  

Frond-end developer 

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.