Biologisch medisch analist Breda

Leerweg BOL
Duur 4 jaar
Niveau 4
Crebo 25045

In het kort

Als biologisch-medisch analist doe je onderzoek in een laboratorium. Je leert bijvoorbeeld hoe je bloed en weefsel onderzoekt. Maar ook ziektebestrijding en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Dit werk is dus heel belangrijk. Je moet zorgvuldig en nauwkeurig werken.

Downloads

Alle details


Is de opleiding Biologisch medisch analist iets voor jou?

Voor de opleiding biologisch-medisch analist en de opleiding chemisch-fysisch analist geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. In totaal zijn er 90 plaatsen beschikbaar. Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

Jij wilt graag in een laboratorium aan de slag. Dat is verantwoordelijk werk. Dus je moet nauwkeurig en zorgvuldig leren werken.

In de eerste 2 jaar volg je een algemene basis. Daarna kies je voor een van de profielen:

  • chemisch-fysisch analist
  • biologisch-medisch analist

Je leert tijdens de opleiding:

Tijdens de algemene basis krijg je ook de onderwerpen van de chemisch-fysisch analist. Je leert bijvoorbeeld hoe je de kwaliteit van het milieu in de gaten houdt. En hoe je grondstoffen controleert. Of kijkt wat er in de bodem zit.

Je loopt in alle leerjaren stage. Het eerste leerjaar is dat een snuffelstage. Je stageperiodes worden uitgebreider naarmate je verder in je opleiding komt.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Je kunt aan de slag in een laboratorium. Dat kunnen allerlei laboratoria zijn, bijvoorbeeld bij een onderzoeksinstelling of in een ziekenhuis.

Doorstuderen? dat doe je zo

Wil je na je opleiding verder? Dan kun je op het hbo verder studeren, bijvoorbeeld Biologie en medisch laboratorium onderzoek of biologie.

BOL:

Deze BOL-opleiding duurt 4 jaar. Met een havo-diploma kun je een verkort traject van 3 jaar volgen. Volg je de bol-opleiding? Dan loop je meerdere keren stage tijdens je studie.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (voorheen lbo diploma),  of
  • Je hebt een vmbo-diploma gemengde of theoretische leerweg (voorheen vbo of mavo diploma),  of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding biologisch medisch analist kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

  • Biomoleculaire identificatie
  • Verdieping Hematologie

Leslocaties

Voor de opleiding biologisch-medisch analist en de opleiding chemisch-fysisch analist geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. In totaal zijn er 90 plaatsen beschikbaar. Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

Breda

Leerwegen
  • BOL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2019-2020 is het lesgeld voor BOL studenten: € 1.168,- en het cursusgeld voor BBL-studenten € 588,-.

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden leermiddelen. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Wettelijke bijdrage

Leerjaar 1 2 3
Lesgeld 2018-2019 (BOL) vanaf 18 jr €1.168,- €1.168,- €1.168,-

*U ontvangt de rekening van DUO
*Lesgeld moet betaald worden wanneer de student op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder is en een BOL-opleiding volgt. Het lesgeld betaalt u aan DUO. U ontvangt hiervoor een factuur/acceptgirokaart.
DUO Infolijn: 050-599 77 55, bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00 uur. Website: www.duo.nl

Opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2 3 4
Licentie rekenen €41,74 €41,74 €41,74 €41,74
Licentie Taal €69,74 €69,74 €69,74 €69,74
Biologie voor het MLO €57,40 €57,40 €57,40 €57,40
Basischemie voor het MLO €60,48 €60,48 €60,48 €60,48
Binas informatieboek havo-vwo €42,- €42,- €42,- €42,-
Spiraalblok quantore A4 23R €1,98 €1,98 €1,98 €1,98
Breedkwarto atlanto 160 blz. gelinieerd blauw €5,48 €5,48 €5,48 €5,48

*U ontvangt de rekening van Boekhandel/Leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Niet-opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2 3 4
3 Kluishuur via Studers niet verplicht €19,- €19,- €19,- €19,-

*U ontvangt de rekening van Boekhandel/Leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Keuzedelen

Leerjaar 1 2 3 4
K0405 | technische microbiologie     €220,68  
K0372 | medische microbiologie     gratis  
K0646 | verdieping histopathologie     €49,05  
K0645 | verdieping hematologie analisten     €52,28  
K0645 | verdieping hematologie analisten deel 2     €52,28  

*U ontvangt de rekening van: Boekhandel/Leverancier.
*De kosten voor keuzedelen zijn afhankelijk van de configuratiekeuze van de individuele student. Binnen het aanbod zijn er ook kosteloze keuzedelen beschikbaar.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.