Junior manager groothandel (tweetalig) Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25878

In het kort

Je ziet het helemaal voor je: jij als internationale zakenman of -vrouw. Engels is geen probleem voor jou én je voelt je thuis in een internationale omgeving. Als junior manager groothandel (tweetalig) word je breed commercieel opgeleid en denk je na over internationale, zakelijke vraagstukken. Tijdens je opleiding junior manager groothandel (tweetalig) doe je ervaring op bij internationaal georiënteerde bedrijven in Nederland en in het buitenland.

Downloads

Alle details


Is de opleiding junior manager groothandel iets voor jou?

Je voelt je als een vis in het water in een commerciële omgeving. Je krijgt energie van het samenwerken met mensen van verschillende culturen. Dat maakt je werk dubbel zo interessant. Je switcht eenvoudig van Engels naar Spaans en weer terug. Vooral in een internationale omgeving liggen door taalbarrières misverstanden op de loer. Jij bent je ervan bewust dat duidelijke communicatie daarom extra belangrijk is. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ‘afspraak is afspraak’ voor jou. Als junior manager groothandel (tweetalig) houd je je veel met cijfertjes bezig en signaleer je verkoopkansen in je gesprekken met klanten. Je voldoet graag zo goed mogelijk aan hun wensen en verwachtingen, zonder het belang van het bedrijf uit het oog te verliezen. Daarbij ben je prettig in de omgang. Is dit écht iets voor jou? Geef je dan nu op.

Deze tweetalige opleiding heeft een sterk internationaal karakter. Wil je jouw interesse voor vreemde talen koppelen aan een goede economische opleiding? Dan past deze opleiding bij jou.

Tijdens de opleiding

 • Plannen en organiseren
 • Samenwerken en overleggen
 • Presenteren
 • Formuleren en rapporteren
 • Analyseren
 • Onderzoeken
 • De behoeften en verwachtingen van de klant centraal stellen
 • Kwaliteit leveren
 • Gedrevenheid en ambitie tonen
 • Ondernemend en commercieel handelen
 • Bedrijfsmatig handelen
 • Sociale en communicatieve vaardigheden
 • Vreemde talenkennis
 • Nederlands
 • Rekenen
 • Loopbaan en burgerschap

Internationaal
Het internationale BTEC-diploma wordt uitgegeven door Edexcel. Deze organisatie opereert wereldwijd en staat garant voor het niveau van het diploma in alle aangesloten landen. De voertaal binnen de opleiding is Engels. Buitenlandse stages zijn een enorme ervaring. Ze vormen je zeer zeker op weg naar jouw toekomst.

Met deze tweetalige bedrijfskundige opleiding kun je 3 diploma's behalen: het Nederlandse diploma junior manager groothandel op niveau 4, het internationale BTEC Diploma in Business en het Business English Certificate (BEC) Vantage, een internationaal erkend Cambridge diploma op B2-C1-niveau.

De opleiding junior manager groothandel (tweetalig) duurt in totaal 3 jaar. Deze opleiding is als beroepsopleidende leerweg (bol) te volgen.

Stage

Je loopt ieder jaar stage. De eerste 2 jaar elke 2 maanden. De stage in het derde jaar is 4 maanden en bij voorkeur in het buitenland.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Een leuke, commerciële baan op middenkaderniveau bij nationaal en vooral internationaal georiënteerde bedrijven, iets voor jou? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. De combinatie van taal en inhoud van de opleiding maakt jou als afgestudeerde uiterst geschikt voor een positie in de internationale handel.

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo niveau 4 junior manager groothandel (tweetalig) op zak? Dan kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen, bijvoorbeeld: 

Engelstalige opleidingen, zoals: 

 • International Business and Management Studies (IBMS) 
 • International Business and Languages (IBL)  

Opleidingen met een commerciële insteek, zoals: 

 • Retail Management 
 • Small Business 
 • Commerciële Economie 

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding junior manager groothandel (tweetalig) kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Internationaal 1: overbruggen (interculturele) diversiteit
 • Hbo-doorstroom handel
 • Online Marketing en het toepassen van e-commerce
 • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Frans A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A2/B1 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Junior manager groothandel (tweetalig), Roosendaal, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.