Junior manager groothandel Roosendaal, Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25878

In het kort

De voorraad bijhouden, plannen, verkopen, leidinggeven. Als junior manager groothandel zorg jij ervoor dat alles goed gaat in de groothandel. Jij regelt alles in en om het bedrijf. Hou jij van aanpakken? Vind jij het leuk om in een commercieel bedrijf te werken? Dan past de opleiding junior manager groothandel bij jou. 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding junior manager groothandel iets voor jou?

De junior manager groothandel geeft leiding aan 1 of meerdere (internationale) winkels van de groothandel. Als bedrijfsleider zorg jij ervoor dat alles goed gaat binnen het bedrijf. Je houdt de voorraad in de gaten. Je maakt een planning. Je regelt de verkopen. Zoals je ziet, heb je allerlei verschillende taken. Dat betekent dat je georganiseerd werkt. Maar je weet ook precies welke taken werknemers voor jou kunnen doen. Je praat regelmatig met het hoofdkantoor om samen de plannen te bespreken. Gelukkig ben je altijd duidelijk in je communicatie. Werk je in een internationaal bedrijf? Dan spreek je goed Engels.  

Tijdens de opleiding leer je precies hoe je als winkel de beste omzet krijgt. Je onderzoekt producten en klanten. En je maakt plannen om het bedrijf te laten groeien. Als junior manager groothandel leer je nieuwe klanten aantrekken en prijzen berekenen. Contract getekend voor de verkoop? Dan zorg jij voor de administratie en de verzending. Interessant? Dan past de opleiding junior manager groothandel helemaal bij jou.

Spreek jij goed Engels? Dan kun je deze opleiding ook als tweetalig opleiding doen.

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • verkoopcijfers onderzoeken  
 • nieuwe klanten vinden 
 • planning in de organisatie 
 • voorraad bijhouden 
 • teams aansturen 
 • contact houden met klanten en zorgen dat ze tevreden blijven   
 • samenwerken en presenteren 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Dit vak leer je het beste door het te doen. Daarom werk je 4 keer per jaar een week lang aan een groot project. Zo lijkt het net echt. Van je docent krijg je een opdracht die een junior manager grootnhandel ook zou kunnen krijgen. Samen met een team zoek je alles uit. Jullie werken samen om de opdracht voor te bereiden. Leren samenwerken is namelijk belangrijk. Samen werken jullie als echte collega’s. Je hebt werkoverleg en maakt een projectplanning. Aan het einde van de week geef je een presentatie over wat jullie hebben gevonden. Voor het resultaat en de samenwerking krijg je een cijfer. Zo leer je meteen hoe het écht werkt.

Stage

Tijdens je studie loop je 2 keer stage. Dit gebeurt in het tweede en derde leerjaar. De stage duurt een half schooljaar. Je werkt mee binnen een bedrijf. Denk alvast maar eens na over jouw stageplek. Bij een bedrijf dat producten of diensten verkoopt aan andere bedrijven, bijvoorbeeld.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Met de opleiding junior manager groothandel kun je in zeer veel verschillende functies en bedrijven werken. Deze bedrijven kunnen zowel binnen als buiten Nederland actief zijn. Denk hierbij aan: 

 • Handelsondernemingen 
 • Groothandelsbedrijven 
 • Exportorganisaties
 • Transportbedrijven 
 • Distributiecentra 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Na de opleiding junior manager groothandel werk je hier:  

 • handelsondernemingen  
 • groothandelsbedrijven  
 • exportorganisaties 
 • transportbedrijven  
 • distributiecentra  

Leerwegen

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet.  

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding junior manager groothandel kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Voorbereiding HBO
 • Ondernemerschap MBO
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Internationaal 1: overbruggen (interculturele) diversiteit
 • Hbo-doorstroom handel
 • Online Marketing en het toepassen van e-commerce
 • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Frans A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A2/B1 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

 

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Junior manager groothandel, Roosendaal, bol - De opleiding zal tweetalig beginnen. De reguliere opleiding gaat van start bij voldoende aanmeldingen in Roosendaal. 
Junior manager groothandel (tweetalig), Roosendaal, bol
Junior manager groothandel, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.