Junior manager groothandel (tweetalig) Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25878

In het kort

Je ziet het helemaal voor je: een baan als internationale zakenman of -vrouw. Engels is geen probleem voor jou én je voelt je thuis in een internationale omgeving. Als junior manager groothandel (tweetalig) leer je alles over de economie. Je leert nadenken over grote zaken. Zoals handel met andere landen. Tijdens je opleiding junior manager groothandel (tweetalig) leer je veel van grote, internationale bedrijven.  

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding junior manager groothandel iets voor jou?

Jij doet graag zaken. Het liefst met mensen uit andere landen, want je krijgt energie van verschillende culturen. Dat maakt je werk dubbel zo interessant. Je schakelt eenvoudig van Engels naar Spaans en weer terug. Je weet maar al te goed dat er door taal soms misverstanden ontstaan. Gelukkig kun jij heel goed communiceren. Anderen kunnen jou vertrouwen, want ‘afspraak is afspraak’ voor jou. Als junior manager groothandel (tweetalig) houd je je veel bezig met cijfertjes. In gesprek met de klant weet je precies of er goede kans is op een verkoop. Want jij weet precies wat de klant wilt. En op hetzelfde moment werk je voor de doelen van het bedrijf. 

Deze tweetalige opleiding richt zich op internationale verkopen. Wil jij graag meer leren over de economie? En daarbij je talent voor taal gebruiken? Dan is de opleiding junior manager groothandel (tweetalig) iets voor jou.  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • plannen en organiseren 
 • samenwerken en overleggen 
 • presenteren 
 • producten beschrijven  
 • verslag uitbrengen 
 • onderzoeken 
 • vanuit de klant denken  
 • kwaliteit herkennen 
 • verkoopprojecten aanpakken 
 • instructies opvolgen  
 • alles over winst maken 
 • sociale vaardigheden 
 • communiceren met klanten, collega’s en bestuur 
 • Duits, Frans of Spaans 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Internationaal
Een deel van de opleiding is in het Engels. Met deze tweetalige opleiding kun je 3 diploma's halen: 

 • het Nederlandse diploma junior manager groothandel op niveau 4 
 • het internationale BTEC Diploma in Business  
 • het Business English Certificate (BEC) Vantage 

Het BTEC-diploma krijg je van Edexcel. Dit is een internationale organisatie. Met een diploma op dit niveau kun je in veel verschillende landen werken. Het BEC-diploma is een internationaal erkend Cambridge diploma op B2-C1-niveau. Daarmee herkent iedereen jouw niveau Engels. Handig, want tijdens deze opleiding zou je zomaar stage in het buitenland kunnen lopen.

Stage

Stage is deel van de opleiding. Je loopt ieder jaar stage. De eerste 2 jaar loop je elke 2 maanden stage. De stage in het derde jaar is 4 maanden. Lukt het om deze stage in het buitenland te doen? Dan raden we dat zeker aan.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding junior manager groothandel (tweetalig) werk je bij:  

 • nationale bedrijven 
 • internationale bedrijven 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding junior manager groothandel (tweetalig)? Dan kun je verder studeren aan het hbo. Bijvoorbeeld de opleidingen retail management, small business of commerciële economie. Je kunt ook kiezen voor Engelstalige opleidingen, zoals International Business and Management Studies (IBMS) of International Business and Languages (IBL)

Leerweg

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding junior manager groothandel (tweetalig) kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Internationaal 1: overbruggen (interculturele) diversiteit
 • Hbo-doorstroom handel
 • Online Marketing en het toepassen van e-commerce
 • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Frans A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A2/B1 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Junior manager groothandel (tweetalig), Roosendaal, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.