Frankenthalerstraat 15 Breda

Kenmerken
  • Kassen
  • Nieuwe bakkerij
  • Dierenverblijven
  • LED-kas
Locatie Curio Frankenthalerstraat 15 2

Over Frankenthalerstraat 15

De heerlijke geur van brood en banket. En de groenste planten en echte dieren. Die bijzondere combinatie vind bij Curio Frankenthalerstraat 15. Als student brood en banket leer je hier de lekkerste bakkersproducten maken: verschillende soorten brood, maar ook worstenbroodjes, eierkoeken en gebak. En die producten verkoop je aan echte klanten in onze eigen bakkerswinkel.

In hetzelfde gebouw vinden we de studenten groen en dier. Zij werken met planten, dieren en het milieu. Kies je voor deze studie, dan ben je veel in de praktijk bezig. Daarom vind je op deze school echte dieren, een plantenkas en machines. Wij bereiden je voor op het groene werkveld. Word dierenverzorger of tuinman. Ga werken op de akkers en teel groente en fruit. Of onderzoek of wij goed omgaan met het milieu. Je kan alle kanten op.

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Maak dan een digitale tour. Druk op de pijltjes en loop door de school. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Of klik op de drie streepjes linksboven om meteen naar een bepaald deel van het gebouw te gaan. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?

Bijzonder

Curio MBO Tuinparklandschap 33 (2)

Ah, de natuur. Het liefst wandel jij iedere dag door het bos. Of werk je dagelijks met honden, katten en paarden. Dat kan gewoon. Maak jouw droom waar. En kies uit de opleidingen in groen en dier.

Bekijk de opleidingen
Bakkerij

Ligt jouw passie bij het maken van brood, zoete en hartige lekkernijen? Bij ons leer je om van jouw passie je beroep te maken en start je na je opleiding in een professionele bakkerij.

Bekijk de opleidingen
Milieuinspectie En Onderzoek 3

Voor een groene opleiding gaan wij het liefst naar buiten. Je zit daarom niet alleen in het klaslokaal. Je krijgt ook les op onze eigen praktijkboerderij in Etten-Leur. Of je oefent alvast hoe het is om in een dierenwinkel te staan. Wat wil jij leren?

Paardensport Houderij 3

Er zijn verschillende manieren om jouw vaardigheden te verbeteren. Bij manege Balemans in Teteringen staan bijvoorbeeld 16 paarden op jouw zorg en aandacht te wachten. En er is een ruimte aanwezig om honden te trainen.