You are here:

Basiseducatie / Nederlands als tweede taal (Nt2)

English translation

Curio biedt verschillende cursussen aan. Er zijn cursussen Nederlands voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven, maar ook cursussen voor anderstaligen die Nederlands willen leren. Nederlanders leren bij basiseducatie (Nt1) beter lezen, schrijven of rekenen. Anderstaligen kunnen bij Nederlands als tweede taal (Nt2) terecht voor Nederlandse taalles. Wat wil jij leren bij Curio?

Basiseducatie

Basiseducatie (Nt1)

Ik wil beter leren lezen en schrijven

Is Nederlands jouw moedertaal? Maar wil je graag beter Nederlands leren lezen en schrijven? Dan is dit de cursus voor jou.

Deze cursus leert je lezen en schrijven tot niveau 1f of 2f (mbo). Bij basiseducatie wordt op alle niveaus les gegeven. Vanaf alfabetisering tot het startniveau voor vervolgonderwijs. Door beter te leren lezen en schrijven krijg je meer zelfvertrouwen. Het helpt je thuis en op het werk. De cursus lezen en schrijven valt onder basiseducatie.

Toetsing en afsluiting
De docent test je kennis aan het begin en aan het einde van de cursus. Als je cursus succesvol doorloopt, ontvang je een bewijs van deelname met een overzicht van je vooruitgang.

Kosten
Woon je in één van de gemeentes van onze regio? Dan betaal je voor de cursus lezen en schrijven alleen een eigen bijdrage. Hoeveel dat precies is, hoor je tijdens de intake. Het is altijd maximaal 100 euro per cursus per jaar. Op het kaartje onderaan deze pagina zie je welke gemeentes bij onze regio horen.

Ik wil beter leren rekenen

Rekenen is heel belangrijk. Niet alleen op je werk, maar ook in het dagelijks leven thuis. Deze cursus leert je de basisvaardigheden van het rekenen. Denk aan optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en tabellen met treintijden. Je leert ook beter rekenen met geld. Door een huishoudboekje te maken bijvoorbeeld, krijg je inzicht in inkomsten en uitgaven. De cursus rekenen valt onder basiseducatie.

Toetsing en afsluiting
De docent test je kennis aan het begin en aan het einde van de cursus. Als je cursus succesvol doorloopt, ontvang je een bewijs van deelname met een overzicht van je vooruitgang.

Kosten
Woon je in één van de gemeentes van onze regio? Dan betaal je voor de cursus rekenen alleen een eigen bijdrage. Hoeveel dat precies is, hoor je tijdens de intake. Het is altijd maximaal 100 euro per cursus per jaar. Op het kaartje onderaan deze pagina zie je welke gemeentes bij onze regio horen.

Nederlands als tweede taal (Nt2)

Ik wil Nederlands leren als tweede taal

Is Nederlands niet jouw moedertaal? Kom je bijvoorbeeld uit een EU-land en wil je Nederlands leren? Dan is dit de cursus voor jou.

Curio biedt cursussen Nederlands als tweede taal (Nt2) aan. Deze cursussen zijn bedoeld voor deelnemers uit de regio West-Brabant. Ze worden aangeboden met subsidie van de overheid in opdracht van de West-Brabantse gemeenten. Het aanbod varieert. Zo is er de cursus alfabetisering voor wie moet leren lezen en schrijven in het Latijnse schrift. Ook is er de mogelijkheid om je niveau te verhogen en om je voor te bereiden op het staatsexamen 1. Na de cursus Nt2 kun je doorstromen naar vervolgonderwijs in het mbo (na staatsexamen 1). Na een intake stellen we het beginniveau vast. Je hoort dan welke cursus het beste bij je past.

Kosten
Ben je al ingeburgerd? Of ben je afkomstig uit Europa? En woon je in de gemeente Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen, Roosendaal, Moerdijk, Etten-Leur, Breda, Oosterhout, Rucphen, Zundert, Halderberge, Drimmelen, Geertruidenberg of Altena? Dan kun je gesubsidieerde cursussen volgen. Dat betekent dat je maar een deel van de kosten betaalt. We noemen dat de eigen bijdrage. Hoeveel dat is, hoor je tijdens de intake. De eigen bijdrage is maximaal 100 euro per cursus. Op het kaartje onderaan deze pagina zie je welke gemeentes bij onze regio horen.

Ik wil inburgeren

Met ingang van 4 december 2021 kan je niet meer inschrijven voor inburgeringscursussen bij Curio. Neem contact op met je gemeente voor advies. Je kan andere taalscholen vinden via www.zoekinburgerschool.nl

Aanmelden

Meld je aan voor een cursus. Als we je aanmelding ontvangen, plannen we een intake gesprek. We spreken elkaar en kijken wat je niveau Nederlands is.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Je kunt ons altijd bellen of mailen.


E-mailadres: be-nt2@curio.nl 
Telefoonnummer Breda: 088-2097100
Telefoonnummer Roosendaal: 088-2097300

Locaties

Je kunt de cursussen volgen op 9 locaties. We hebben twee grote locaties: Breda en Roosendaal en 7 kleine locaties. De cursussen zijn zowel overdag als ’s avonds en zoveel mogelijk dicht bij huis. In de schoolvakanties is er geen les.

Hoofdlocaties

Basiseducatie Nt2 Breda

In Breda vind je één van de twee hoofdlocaties. Hier worden alle cursussen basiseducatie en Nt2 aangeboden. Ben je benieuwd naar de locatie? We vertellen je er graag meer over.

Locatie Breda
Locatie Curio Hoogstraat 126 1

Onze tweede hoofdlocatie is in Roosendaal. Hier vind je niet alleen het complete aanbod basiseducatie/Nt2, ook het vavo is hier gevestigd. Nieuwsgierig geworden? We laten je de locatie graag even zien.

Locatie Roosendaal
Kaartje Nt2

Nieuws