Duurzaam verpakkingsmateriaal, filament voor een 3D printer of materiaal gemaakt van plantaardige vezels. Dit alles wordt in het KATC uitgevoerd. In samenwerking met diverse bedrijven zijn de eerste projecten afgerond en staan de nieuwe projecten al te wachten. Een vakspecialist en een docent werken samen met studenten van onder andere de opleiding Proces Technieken in het KATC aan deze projecten. Benieuwd? Bekijk dan de projecten hieronder. 

Pack Tools 2.0

Pack Tools 2.0 is een bedrijf gespecialiseerd in het leveren van verpakkingsmateriaal en verpakkingsfolie. KATC heeft samen met studenten onderzoek gedaan naar het sterkste materiaal voor het maken van een zogeheten Wrap Applicator. Benieuwd? 

 

Nettle T.O.C.

Nettle T.O.C. maakt nieuw biologisch afbreekbaar composietmateriaal. Het KATC is benaderd om 100 kilo materiaal te maken. Nettle T.O.C. wil het materiaal uiteindelijk verkopen aan verpakkingsbedrijven en als filament voor bedrijven die 3D printen. Lees alles over het project in het e-book!

Basiscursus Kunststoffen

Het KATC is niet alleen een opleidings– en trainingslocatie voor studenten, maar ook medewerkers uit de kunststofindustrie kunnen hier diverse opleidingen volgen. Vanwege deze mogelijkheden hebben het Werkcentrum Brabantse Wal, het UWV en het KATC samen besloten om ook diverse kandidaten van het Werkcentrum op te leiden in deze kunststofbranche. In de zomer van 2022 heeft de eerste basiscursus plaatsgevonden. Vier kandidaten van het Werkcentrum hebben kennis mogen maken met de kunststoftechniek en de verwerking hiervan.

Deze kandidaten hebben vervolgens stage mogen lopen bij Plastica Thermoforming, Prince Kunststof Infra, Versteden B.V. en Rombouts Kunststof Techniek (RKT). Met behulp van deze mogelijkheid hebben deze kandidaten een grote stap in de goede richting kunnen nemen. Uiteindelijk hebben twee van hen dankzij deze cursus een baan gekregen bij een van de bedrijven.

Volgend jaar willen het UWV, het Werkcentrum en het KATC wederom een cursus voor diverse kandidaten organiseren. Dit keer specifiek gericht op het bewerken van kunststof. De vraag naar medewerkers specifiek voor het bewerken van kunststof is namelijk groot in deze regio. Een mooie kans om kandidaten de mogelijkheid tot een opleiding te bieden.