Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC)

Vanwege de transitie naar een “circular biobased economy” is het inzetten van hernieuwbare grondstoffen (uit planten) en gerecyclede materialen een belangrijk uitgangspunt. De vraag naar nieuwe materialen en producten neemt toe, met name op het gebied van kunststoffen en composieten (materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten) voor toepassingen in de bouw, infrawerken en verpakkingen. Deze trend vraagt daarom ook om vakmensen met de juiste kennis en vaardigheden om deze nieuwe materialen te ontwikkelen, testen en te produceren.

Vragen of meer informatie? Mail dan katc@curio.nl of bel naar 088 209 87 00. Contactpersoon: Johan Keuenhof – projectleider KATC.

Om jongeren én volwassen medewerkers klaar te stomen voor deze opgave heeft Curio het Kunststoffen Applicatie- en Training Centrum (KATC) opgezet. Het uitgebreide machinepark biedt de mogelijkheid om jonge professionals (operators en laboranten) breed op te leiden én zelf te laten werken aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en producten. Maar ook mensen die op zoek zijn naar werk in de sector kunnen zich laten omscholen. Hiervoor werkt het KATC samen met diverse partners.

Ben je al werkzaam in de sector, maar wil je bijvoorbeeld meer weten over een bepaalde verwerkingstechniek (bijv. spuitgieten), dan kunnen we je hiervoor een basis- of verdiepende training op maat aanbieden.

Ondernemers en start-ups die aan de slag willen met materiaal – en/of productontwikkeling, maar niet over de benodigde faciliteiten beschikken, kunnen hiervoor ook terecht bij het KATC. We faciliteren onder andere bij de uitwerking van een idee, het ontwikkelen van het materiaal of het product en ondersteunen bij het onderzoek op materiaaleigenschappen.

Het KATC beschikt over een uitgebreid machinepark, een laboratorium voor karakterisering en vakspecialisten die u met hun kennis en ervaring graag willen helpen.

Bekijk de projecten van het KATC!

Het KATC voert in opdracht van verschillende opdrachtgevers projecten uit. In deze projecten werken onder andere studenten van de opleiding Procestechnieken van verschillende niveaus samen. Bekijk hier de projecten!

Bekijk het cursus- en trainingsaanbod van het KATC!

Het KATC is niet alleen een open innovatiecentrum, maar is ook een opleidings- en trainingslocatie voor studenten én voor medewerkers uit kunststofindustrie. Bekijk hier het volledige cursus- en trainingsaanbod!