Bij Curio doen we niet aan saaie trainingen. Studenten organiseren workshops voor studenten. Over motivatie, je patronen doorbreken, hoe jij je macht kunt inzetten, hoe je keuzes kunt maken en creatief denken. Deze workshops zijn gratis.

Aanmelden of meer informatie? Stuur een e-mail naar talentboost@curio.nl

Logo Talent Boost RGB Donker Paars

Motivatie vanuit jezelf (Intrinsieke motivatie)

Iedereen kent het wel: vanaf vandaag ga je elke dag gezond eten, elke dag sporten en maak jij al je to-do’s af voor de komende week. Dat mensen goede voornemens hebben is top! Wij willen allemaal het beste uit onszelf halen. Maar hoe simpel de taak voor ons ook lijkt: iets houdt ons toch vaak tegen. Is het de motivatie? Heb je niet genoeg discipline? Of ben je gewoon snel afgeleid? In de module Intrinsieke (=van binnen uit) Motivatie leggen wij jou uit wat motivatie is. En nog belangrijker: hoe jij jezelf kan motiveren en discipline krijgt via praktische tips.

Talentboost

Creativiteit

Heb jij je wel eens blindgestaard op een lege pagina? Met de wil om iets te maken? Broedend op een geweldig maar vaag idee? En toch kan je het niet vertalen naar een leesbaar concept. Deze workshop gaat dieper in op het concept van creativiteit en inspiratie (waar haal je het vandaan). Hoe creativiteit je als persoon kan beïnvloeden en wat de kern is van een creatief proces. Een van de belangrijkste lessen van de module is dat ‘iedereen creativiteit in zich heeft’ en ‘creativiteit is iets dat je kunt leren’.

Keuzes maken

Heel de dag door maak je keuzes. Maar waarop baseer jij die keuzes? Hoe werkt dat mechanisme in jouw hoofd eigenlijk? We gaan aan de slag met focus en afleiding, de behoeftes van de mens en hoe je omgaat met angsten voor foute keuzes.

Leiderschap

Wat maakt een succesvol leider? Er zijn namelijk verschillen in een ‘baas’ en een ‘leider’. We behandelen enkele voorbeelden van leiders en gaan aan de slag met persoonlijk leiderschap. Je gaat ontdekken wat voor jou ‘succes’ betekent zodat jij de leider in jouw eigen leven kan gaan worden. Dus kies, welke leider wil jij zijn?

Deze workshops worden gegeven door Talentboost in samenwerking met Curio talent.