You are here:

Zeven leerlingen van Curio prinsentuin van cooth zijn baas voor een dag

Donderdag 10 juni vond het evenement JINC Baas van Morgen plaats. Zeven leerlingen van Curio prinsentuin van cooth mochten een dag meelopen op de functie van baas. Dat deden zij bij Amphia, Revant, Dazure en de Wethouder van gemeente Breda. Ze kregen voor een dag de touwtjes in handen.

Emmy Baas Van Morgen Bij Amphia
Emmy, Baas van Morgen bij Amphia

JINC helpt kinderen met goede start op de arbeidsmarkt

JINC Baas van Morgen is een van de projecten van JINC. JINC is een landelijke organisatie die strijdt voor een maatschappij waarin de achtergrond niet iemands toekomst bepaalt. Ook kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen. Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Onder andere met het project Baas van Morgen. Tijdens het project namen ruim 550 basisschoolkinderen en vmbo’ers de stoel over van CEO’s, directeuren en politici door heel Nederland.

 

Dazure 10 Juni (1)
Nicky en Mara, Bazen van Morgen bij Dazure

Gelijke kansen op de werkvloer

Dit jaar staat Baas van Morgen in het teken van het thema ‘Gelijke kansen op de werkvloer’. Hiermee willen ze bedrijven inspireren om verder na te denken over kansengelijkheid op het werk. Nog steeds komen er veel meldingen binnen over discriminatie op de werkvloer en tijdens de werving- en selectiefase.

De leerlingen gaan samen met de bazen nadenken over oplossingen voor vragen, zoals:
• Hoe stoppen we discriminatie op de werkvloer?
• Hoe kunnen we als bedrijf onderzoeken of werknemers bij ons zichzelf durven te zijn?
• Hoe geven we mensen met een chronische ziekte of handicap een plek binnen ons bedrijf?
• Hoe krijgen mannen en vrouwen dezelfde kansen op de werkvloer?
• Hoe kunnen we verschillende godsdiensten en culturen op de werkvloer dichter bij elkaar brengen?

NBU
Khiana, Baas van Morgen bij NBU (Nederlandse Bouw Unie)

Een boost voor het zelfvertrouwen

Het doel van het project is de leerlingen zelfvertrouwen geven. Ze ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat en ze doen een belangrijk contact op voor later. Ze mogen met hun Baas van Vandaag altijd contact opnemen als ze op zoek zijn naar een stage of advies.

Gemeente Breda 2
Anouk, Baas van Morgen bij Wethouder gemeente Breda
Ik wist niet dat Revant zoveel verschillende dingen doet

Jayla was Baas van Morgen bij Revant

Revant nam 10 juni deel aan JINC Baas van Morgen. Voorzitter Albert-Jan Mante gaf een dag zijn stoel af aan de 14-jarige Jayla. Ze kijken allebei terug op een geslaagde dag. Jayla: "Ik vond het heel leuk. Ik wist niet dat Revant zoveel verschillende dingen doet." Albert-Jan: "Ik vind het knap dat ze zoveel vragen durfde te stellen."

Surplus 3

Lees ook