You are here:

Sollicitatietraining aan derdejaars leerlingen van Curio prinsentuin van cooth

Vorige week hebben alle derdejaars vmbo-leerlingen van Curio prinsentuin van cooth sollicitatietraining gekregen. De sollicitatietraining is een initiatief van JINC, een non-profit organisatie waar Curio prinsentuin van cooth goed mee samenwerkt. Tijdens de training leerden de leerlingen van professionals uit het werkveld wat ze wel en niet moeten doen tijdens een sollicitatiegesprek.

Sollicitatietraining Curio Prinsentuin Van Cooth (2)

Leerlingen vinden het vaak spannend en eng om op sollicitatiegesprek te gaan. Daarom kregen de derdejaars leerlingen van Curio prinsentuin van cooth vorige week een sollicitatietraining. Hiermee worden ze voorbereid op het mbo en de arbeidsmarkt.

Oefenen met gesprekken

sollicitatietraining Curio prinsentuin van cooth

Voorafgaand aan de training maakten de leerlingen bij maatschappijleer een CV. En bij Nederlands leerden ze hoe ze een sollicitatiebrief moesten schrijven. Tijdens de anderhalf uur durende sollicitatietraining gingen de leerlingen op een sociale manier met elkaar in gesprek. Het leuke van het project was dat de leerlingen van verschillende niveaus bij elkaar zaten en van elkaar leerden. Michel Schagen, docent en organisator van de training, zegt over de reactie van de leerlingen: “De leerlingen vonden het spannend in het begin. Toen ze eenmaal bezig waren viel de spanning van ze af en vonden de leerlingen het ontzettend leuk en erg nuttig.”

Samenwerking met JINC

De sollicitatietraining is een initiatief van JINC. JINC is een landelijke organisatie die strijdt voor een maatschappij waarin de achtergrond niet iemands toekomst bepaalt. Ook kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen. Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Een van de projecten die ze doen, is de sollicitatietraining.

De leerlingen vonden het spannend in het begin. Toen ze eenmaal bezig waren viel de spanning van ze af en vonden de leerlingen het ontzettend leuk en erg nuttig.
Michel Schagen

Lees ook