You are here:

Feest op het schoolplein van Curio prinsentuin van cooth

Donderdag 2 juni waren er volop activiteiten op het schoolplein van Curio prinsentuin van Cooth. Er werd een leuke dag georganiseerd als afsluiting van het project FEEST! In het kader van “Zie, ik ontwikkel!” (Z!O).

Z!O Braderie

Gasten kregen een warm welkom bij de poort. Er was van alles te koop, je kon lekker eten en er waren verschillende spellen te doen. Op het podium werd feestelijke muziek gedraaid en optredens gehouden. Open monden van een hond die allerlei leuke kunstjes deed.

Leerlingen organiseerden verschillende spelletjes

Bij de meeste spelletjes was er iets te winnen, zo kon je grabbelen in de grabbelton maar je kon ook een vrolijke dinoknuffel winnen. Blik gooien, spijkerpoepen, basketballen, fles schieten, decibellen raden, of natte sponzen gooien naar leerlingen. Het kon allemaal tegen een kleine vergoeding.

De opblaas stormbaan was toch wel de grote publiekstrekker. Voor slechts 50 cent mocht je de hele route afleggen.

Marktkraampjes

Voor degene die dat leuk vonden was er schmink aanwezig. Op de marktkraampjes werden prachtige zelfgemaakte armbandjes verkocht. En je kon zelfs naar huis met een Funcky Mask.

Voor de lekkere trek was er ook genoeg keus. Heerlijke verse smoothies, zelf gebakken cup cakes of lekker gezond fruit. De popcornmachine, snoepjes, en natuurlijk de frietkar maakten het assortiment compleet!

Even tot rust komen

Wanneer je even rustig op een bankje wilde bijkomen, waren er mooie gedichten te lezen. Deze hingen aan het hek van het dierenweitje. Maar leerlingen hadden ook hele leuke Engelstalige filmpjes gemaakt met een heel kookprogramma.

Een feest is niet compleet zonder versiering. Ook deze is helemaal door de leerlingen van Curio prinsentuin van cooth op een wiskundige manier gemaakt. De versiering was geheel symmetrisch uitgevoerd.

Voor wie was de opbrengst? Voor de jonge Top-ondernemers zelf!

Sommige ouders hebben een deel voorgeschoten of gesponsord. Er waren zelfs bedrijven die te hulp schoten. Het meeste is door de leerlingen zelf bedacht, gekocht, gemaakt en verkocht. De winst werd door de groepjes eerlijk verdeeld. Ze hielden eerlijk rekening met de aanwezigheid op de braderie. Was je er niet de hele dag bij, dan kreeg je ook maar een deel van de opbrengst. Want: “Het moet wel eerlijk blijven natuurlijk”.

Z!O!

Elk onderdeel van deze feestelijke dag is geïnspireerd op de lessen Nederlands, Engels, Wiskunde, Biologie, Mens en maatschappij, Kunst en cultuur, Muziek en Lichamelijke opvoeding.

Je kunt vast raden welke activiteiten bij welk vak horen. Het waren allemaal leuke activiteiten en heel erg Z!O!

Lees ook