You are here:

Leerlingen van Curio prinsentuin van cooth sluiten het vraagstuk 'smart protection' af met een toffe eindoefening

Leerlingen van Curio prinsentuin van cooth hebben het keuzevak ‘geüniformeerde dienstverlening’ afgesloten met een supertoffe eindoefening in het cadettencamp. Het keuzevak werd in samenwerking met de mbo-opleidingen veiligheid en vakmanschap (veva), handhaving, toezicht en veiligheid (htv) en beveiliging gegeven. Het vraagstuk (challenge) “smart protection” is met deze eindoefening afgerond.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

De leerlingen werden opgedeeld in twee groepen: een arrestatieteam en een observatieteam.

Het observatieteam was gecamoufleerd en in het groen gekleed. Ze namen posities in om een wapenoverdracht waar te nemen van twee fictieve verdachten.

Terwijl de overdracht gedaan werd, kwam het arrestatieteam (AT) aanrijden en zijn beide verdachten aangehouden.

Een fantastische ervaring voor onze leerlingen en het is geweldig dat dit binnen Curio mogelijk is! Alle geleerde vaardigheden kwamen deze middag samen. We kijken er met een goed gevoel op terug!

Wat zijn deze vraagstukken (challenges)?
Het vmbo en mbo zetten zich samen in - door middel van vraagstukken (voorheen challenges) - om leerlingen in West-Brabant kennis te laten maken met belangrijke vraagstukken. En te laten zoeken naar echte oplossingen waaraan bedrijfsleven, onderwijs of maatschappij echt behoefte hebben.

De kennis van vmbo en mbo vullen elkaar aan. En met als beste resultaat: geïnspireerde leerlingen die een goede keuze kunnen maken voor een mbo-opleiding. Want waar ze nu graag mee bezig zijn, kunnen ze ook terugzien in hun opleiding op het mbo.

Wij bieden vmbo’ers in leerjaar 3 en 4 een breed aanbod aan vraagstukken. Cross-overs over opleidingen, sectoren en profielen heen. Belangrijke vraagstukken over het West-Brabant van nu en in de toekomst. Over bijvoorbeeld digitalisering, robotisering, energie, duurzaamheid en circulaire economie.

Benieuwd geworden? Klik hier voor meer informatie over het vraagstuk ‘smart protection’.

Lees ook