You are here:

‘Fitcoins’ brengt jongeren van Curio effent in beweging

Slechts één op de vier jongeren tussen de 12 en 23 jaar komt aan de minimale beweegrichtlijn per week. En dat is zorgelijk! Een Oosterhouts initiatief wil daar verandering in brengen met ‘Fitcoins’. Bij Fitcoins kunnen jongeren via een app op hun smartphone digitale spaarpunten (Fitcoins) verdienen met lopen, fietsen en deelname aan sportieve activiteiten in Oosterhout. De verdiende punten kunnen ze inwisselen voor leuke, gezonde beloningen bij lokale winkels en deelnemende bedrijven. Op 9 maart vond de kick-off plaats bij Curio effent in Oosterhout.

Fitcoins Curio Effent (2)
Wethouders Clèmens Piena en Dees Melsen, onderwijsmanager Curio effent Adriënne de Kock en collega's in actie voor Fitcoins

Woensdag 9 maart bewogen leerlingen en docenten van Curio effent fanatiek op het schoolplein tijdens verschillende spellen. Maar liefst 311 leerlingen en medewerkers meldden zich aan in de Fitcoins app en spaarden voor gratis punten. Ze gaan de uitdaging aan om meer te bewegen. Wethouders Clèmens Piena van zorg en welzijn en Dees Melsen van onderwijs kwamen een kijkje nemen en deden gezellig mee! De verdiende fitcoins konden de leerlingen direct inwisselen voor een verfrissende bubble tea van MadHat.

Hoe werkt Fitcoins?

Bij elke duizend stappen en vijftien minuten fietsen kan er één fitcoin verdiend worden. Via de fitcoin-webshop in de app kunnen Oosterhoutse jongeren de verdiende punten inwisselen voor een beloning. Zoals een gezond drankje als alternatief voor frisdrank of een gezonde snack in plaats van een frikandelbroodje.

Samenwerking

Het Fitcoin-project is een samenwerking tussen It’s My Life, de gemeente Oosterhout, Moove, JONG en deelnemende onderwijsinstellingen en bedrijven. René Sielhorst is eigenaar van It’s My Life en bedenker van Fitcoins. De populaire digitale munt, de bitcoin, diende als inspiratie voor dit initiatief.

René Sielhorst, bedenker van Fitcoins, legt samen met een collega uit hoe het werkt

De verdiende Fitcoins kunnen ingewisseld worden voor een heerlijke bubble tea.

Lees ook