You are here:

13 Vmbo-leerlingen slagen met Engels op havoniveau

In de 3e klas van het vmbo zitten en starten met Engels op het niveau van havo 4. Die kans kregen 13 leerlingen van Curio effent. Niet alleen een niveau hoger en een jaar eerder, maar ook in een kortere tijd. En ondanks de hindernissen, zijn alle 13 leerlingen geslaagd. Reden voor een feestje.

Engels Op Havo Niveau
De diploma uitreiking bij Curio effent

Een jaar eerder en sneller Engels op havo niveau

De leerlingen zijn niet alleen een jaar eerder begonnen met Engels op havoniveau. Maar ze hadden er ook een jaar korter de tijd voor. Daarnaast moesten de leerlingen vooral zelfstandig aan de slag. Er waren geen lessen, maar ze kwamen regelmatig na school samen om vragen te stellen. En natuurlijk was er ook nog eens corona, wat ervoor zorgde dat de leerlingen maanden vanuit huis moesten leren en studeren.

100% van de leerlingen met Engels op havoniveau is geslaagd

Twee jaar geleden kwam er op een ouderavond het voorstel om Engels op havoniveau aan te bieden. Ruim 26 leerlingen meldden zich aan. Na aanmelding kregen leerlingen een toets om te ontdekken wat het huidige niveau was. Na een jaar startten nog maar 13 leerlingen met havo Engels aan het examenjaar. Deze 13 leerlingen hebben vervolgens allemaal hun diploma gehaald met Engels op havoniveau. Een leerling kwam naar docent Engels Henk Moonen toe en zei: "Wow meneer, ik wist niet dat ik dit kon!” Woensdag 21 juli kregen deze leerlingen hun diploma.

Enthousiasme bij leerlingen en docenten

Henk Moonen is al ruim 36 jaar docent Engels en vertelt: “Vmbo-leerlingen hebben niet de reputatie om gedreven te zijn. Door ze uit te dagen, worden ze dat wel. Zelfs na school op maandagmiddag samenkomen was niet te gek voor ze. Kijk nu wat ze helemaal op eigen kracht hebben bereikt!” Niet alleen leerlingen zijn enthousiast, wanneer Henk Moonen zijn verhaal doet spat het enthousiasme er vanaf: “Dit is niet alleen leuk en goed voor de leerlingen. Ook mijn collega’s en ik raakten extra gemotiveerd.” Een zeer geslaagd project. De nieuwe lichting havo Engels leerlingen zijn alweer druk bezig. En de plannen liggen klaar om deze mogelijkheid ook voor andere vakken te gaan aanbieden.

Samenwerking met het Frencken College

Curio effent deed dit samen met het Frencken College. De samenwerking met het Frencken College is 10 jaar geleden begonnen met het opstarten van mavo/havo brugklassen. Na het tweede mavo/havo brugjaar kunnen leerlingen naar de havo op het Frencken College. Ook bij het examen Engels op havoniveau, heeft Curio effent gebruik gemaakt van deze mooie samenwerking.

Lees ook