Curio effent Oosterhout

Leerwegen
  • Mavo
Kenmerken

Over Curio effent

Iedereen kent elkaar bij Curio effent. Je maakt makkelijk nieuwe vrienden. De docenten weten wie jij bent en de sfeer is fijn. Het is de mavo in Oosterhout waar je je thuis voelt. Wil jij van de mavo snel doorstromen naar de havo? Dat kan bij ons. Met het juiste advies kun je na de 2e klas al over naar de havo.

Bij Curio effent staat praktijkgericht leren centraal. We maken leren leuk door afwisseling te bieden. Met de Curio effent carrousel maak je kennis met verschillende beroepen op het gebied van technologie en techniek, sport en gezondheid, economie en ondernemen en kunst en cultuur. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je talent ligt. En daar heb je je hele leven wat aan. 

Ons onderwijs

Curio Effent 55

Je kunt op veel verschillende manieren leren. Bijvoorbeeld door een boek te lezen of naar een spannend verhaal te luisteren. Maar leren kan ook in de buitenlucht, binnen bedrijven, in groepswerk of via een iPad. Met een iPad is het mogelijk om te werken op je eigen niveau. Zo word je meer uitgedaagd, of krijg je juist wat meer ondersteuning. Wij gaan voor de combinatie van leren, want juist afwisseling maakt het leren leuker. 

Curio Effent 41

Wil jij de mavo/havo-brugperiode volgen? Schrijf je dan in voor het tweejarige programma op Curio effent. Binnen twee jaar werk je stap voor stap toe naar het havo niveau. Het is een succesvolle route, want meer dan 40% van onze leerlingen maakt een geslaagde overstap. Je kunt ook na het behalen van je mavo-diploma doorstromen naar de havo.

Lees meer
Curio Effent 112

Na de mavo is de kans groot, dat jij naar het mbo gaat. Die studiekeuze kan best lastig zijn. Dus krijg je bij Curio effent vanaf leerjaar 1 al loopbaanoriëntatie. Je gaat ontdekken waar je goed in bent. Dat doe je met leuke testen, allerlei opdrachten, bezoeken aan bedrijven. En met je klasgenootjes mag je meedoen aan verschillende projecten. Na 4 jaar weet jij welke beroepen en vervolgopleidingen het beste bij jou passen. 

Lees meer
Curio Effent 59

Curio effent doet er alles aan om jou een fijne tijd te bezorgen. Daarom maken we al voordat je bij ons op school komt kennis met je. En is er altijd iemand op school om jou te helpen. Jouw mentor begeleidt je. Bijvoorbeeld bij hoe je moet leren. Of met plannen. Heb je meer begeleiding nodig? Dat kan.

Lees meer

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?