Fashion product coördinator Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25688

In het kort

Droom jij van een baan in de modewereld? Dan is de opleiding fashion product coördinator iets voor jou. Als coördinator werk je mee aan een nieuwe collectie. Van ontwerp tot verkoop. Je bent de contactpersoon voor ontwerpers, inkopers, verkopers en producenten. Tijdens de opleiding fashion product coördinator ontwikkel je je op allerlei manieren. Je kan goed nieuwe dingen bedenken. Je bent handig. Je weet hoe een bedrijf winst maakt. En je regelt alles tot in de puntjes. Zodat de mooiste kledingcollecties op tijd in de winkels hangen. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding Fashion product coördinator iets voor jou?

Als fashion product coördinator heb je een goed gevoel voor mode. Iedereen vraagt aan jou wat de laatste modetrends zijn. Daarnaast weet je wat er gebeurt in de maatschappij. Als fashion product coördinator heb jij de touwtjes in handen. Want je bent goed in allerlei verschillende taken en vindt het leuk om die te plannen. Organiseren vind je leuk. Gelukkig maar! Want daardoor kun je goed omgaan met veranderingen.  

Problemen zijn er om op te lossen en van stress heb je geen last. Jouw werkwijze? Veel doen in weinig tijd. Je weet precies welke materialen en producten van goede kwaliteit zijn. Gaat er iets mis? Dan vind je snel een oplossing. Je werkt precies. Zodat je duidelijk kunt vertellen wat je aan het doen bent. En wat er nog gedaan moet worden. Je hebt veel contact met mensen in het buitenland. Daarom is het fijn dat je Engels spreekt.  

Stage

De opleiding fashion product coördinator duurt 3 jaar. In het eerste jaar kom je 5 dagen per week naar school. In het tweede en derde jaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf in de modewereld. Je docenten kennen veel mensen. Zij weten precies bij welke confectiebedrijven je aan de slag kunt. Dat maakt het vinden van een leuke stageplek een stuk makkelijker.  

 • Eerste jaar           : geen stage 
 • Tweede jaar        : 14-16 weken stage (4 dagen per week stage, 1 dag school) 
 • Derde jaar           : 14-16 weken stage (5 dagen per week stage) 

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding: 

 • plannen en organiseren  
 • presenteren 
 • overtuigen en invloed hebben 
 • onderzoeken en verslag uitbrengen
 • professioneel zijn 
 • werken in modewereld 
 • nieuwe collecties uitleggen 
 • nieuwe collecties uitwerken 
 • nieuwe collecties van kwaliteit maken 
 • het voorbereiden van de productie van een nieuwe collectie 
 • plannen en organiseren van de productie 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Met de opleiding fashion product coördinator start je in de modewereld van Nederland. Als productmanager in de fashion business. Jouw baan na de opleiding fashion product coördinator vind je hier:   

 • confectiebedrijven 
 • hoofdkantoor van een merk of label  
 • kledinggroothandel 
 • detailhandel 

Met een mode- en designopleiding is de kans groot dat je bij een confectiebedrijf gaat werken. Zo’n bedrijf ontwerpt zelf collecties en regelt de marketing en verkoop. Samples en kledingstukken worden vaak in het buitenland gemaakt. En ook stoffen worden vaak in het buitenland gekocht. Om dat goed te regelen is een projectmanager nodig. Dat ben jij.  

Je plant, organiseert en controleert. Anderen vertrouwen op jou. Want jij hebt de kennis om altijd voor kwaliteit te kiezen. Je lost problemen op. Samen met ontwerpers, inkopers, verkopers, en producenten werk je samen. Jullie hebben maar één doel: een winstgevende en duurzame collectie. Die natuurlijk op tijd in de winkels ligt. Reizen of tijdelijk in het buitenland werken? Graag zelfs! Met collega’s over de hele wereld praat en mail je vooral in het Engels.  

Doorstuderen?

Ben je klaar met de opleiding fashion product coördinator en wil je graag verder studeren? Stroom dan door naar een hbo-opleiding in de mode:  

 • Amsterdam Fashion Institute (AMFI) - Amsterdam 
 • Saxion Hogeschool - Enschede  
 • Fontys Hogeschool - Tilburg  
 • Willem de Kooning Academie - Rotterdam  
 • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) - Utrecht  
 • VIA University College - Herning, Denemarken 

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren.

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding fashion product coördinator kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Artwork & Dessins 
 • Ondernemerschap mbo
 • Voorbereiding hbo Kunstonderwijs 
 • Imagestyling 
 • Online Marketing en het toepassen van e-commerce 

 

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Fashion product coördinator, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.