Allround schoonheidsspecialist Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25907

In het kort

Ben je dol op alles wat met cosmetica, schoonheid en wellness te maken? En kun je goed met mensen? Misschien is dan een opleiding tot allround schoonheidsspecialiste wel iets voor jou. Als allround schoonheidsspecialiste voer je veel verschillende behandelingen uit. Van hand-, nagel- en voetbehandelingen tot totale lichaamsbehandelingen. Alles komt aan bod. De massages van de shiatsu-methode zijn niet meer weg te denken uit de massages.

Downloads

Alle details


Is de opleiding allround schoonheidsspecialist iets voor jou?

Als allround schoonheidspecialist ben je vooral op mensen gericht. Je hebt in je werk veel (fysiek) contact met klanten en vindt dat een leuk aspect van het beroep. Je bent zelfstandig en hebt zelfvertrouwen. Een dienstverlenende en klantgerichte instelling is belangrijk, net als inlevingsvermogen en flexibiliteit. Je bent betrouwbaar en gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke gegevens van de klant. Verder werk je effectief samen met collega's binnen en buiten het bedrijf. 

Tijdens de opleiding

Als allround schoonheidsspecialist weet je dat het belangrijk is om hygiënisch, zorgvuldig en kwaliteitsbewust te werken. Met andere woorden: je kent de eisen uit de Code van de schoonheidsspecialist. Ook ben je commercieel. Je werkt resultaatgericht en wanneer je beslissingen maakt, houd je rekening met wat het beste is voor het bedrijf.  

Stage lopen:

De studie allround schoonheidsspecialiste duurt 3 jaar. In het eerste jaar loop je 1 dag per week stage bij een erkend stagebedrijf. In het tweede en derde leerjaar ga je 2 dagen per week stage lopen. In het derde leerjaar is een buitenlandse stage ook een mogelijkheid. Je moet in principe zelf voor een stageplek zorgen. Meer informatie hierover kan je vinden op https://www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Veel allround schoonheidsspecialisten zijn zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Als zzp'er heb je je eigen bedrijf. Je hebt een fysieke praktijk of je gaat langs bij de mensen thuis. Andere allround schoonheidsspecialisten zijn in dienst zijn van een bedrijf. Zij werken bijvoorbeeld in een schoonheidssalon, wellness center, sauna, drogist of parfumerie. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Met een diploma allround schoonheidsspecialist op zak kun je doorstromen naar alle hbo-opleidingen, bijvoorbeeld huidtherapie, fysiotherapie of bedrijfskunde. Daarnaast kun je jezelf natuurlijk verder specialiseren in het vak met een of meerdere cursussen. Het is helemaal aan jou! 

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten 

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding allround schoonheidsspecialist kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

  • Imagestyling
  • Nagelstyling
  • Pedicurebehandelingen uitvoeren (voorbehoud)
  • Visagie

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Allround schoonheidsspecialist, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.