Trainer-coach/Instructeur Cruyff College Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25912

In het kort

Sport je op topniveau en wil je daarnaast een mbo-opleiding volgen? Dat kan bij het Johan Cruyff College in Roosendaal. Als trainer-coach/instructeur werk je met allerlei verschillende sporten. Bekend en minder bekend: van voetbal tot hockey, schermen of boogschieten. Of kies jij voor iets heel anders: zoals breakdancing of skateboarden? 

Downloads

Alle details


Is de opleiding trainer-coach/instructeur bij het Cruyff College iets voor jou?

Op hoog niveau sporten én een mbo-opleiding volgen. Bij het Johan Cruyff College in Roosendaal kan dat perfect. Samen met andere topsporters ga je naar school. En dat is leuk, want iedereen doet iets anders. Je leert van elkaar en met elkaar. Tijdens de opleiding zorgen we ervoor dat je genoeg tijd hebt om te sporten. Zodat je geen training of wedstrijd hoeft te missen. Ga je een paar dagen op trainingskamp? Dan zorgen we ervoor dat je gewoon online door kunt blijven studeren 

Als sporter en coach geef je niet op. Je team vertrouwt je en jij zorgt ervoor dat ze altijd alles geven. In iedere wedstrijd of training. Samen met jouw sport en bewegen-deelnemers (SB) bepaal je wat jullie doel is. Samen werken jullie hard door om die doelen te bereiken. Droom jij van een baan als trainer-coach/instructeur? En vind je allerlei verschillende soorten sporten leuk? Dan is de opleiding trainer-coach/instructeur bij het Johan Cruyff College iets voor jou.  

Tijdens de opleiding

Topsport terwijl je studeert. Dat is pittig. Het is daarom belangrijk dat je goed plant en duidelijke afspraken maakt met je studiecoach. Ga je op trainingskamp? Dan kan je gewoon online door blijven studeren. 

Na je opleiding sport en coaching bij het Cruyff College 

Zie jij jezelf wel werken als trainer-coach/instructeur? Zodat je iedere dag bezig bent met sport en beweging? Met deze opleiding gaat dat zeker lukken. En je kunt ook nog eens kiezen uit heel veel verschillende organisaties. Want de trainer-coach/instructeur heeft veel meer keuzes dan alleen een sportclub om bij te gaan werken.

Hier kun je gaan werken
Met een diploma van het Johan Cruyff College maak je een goede kans op een baan in de sportwereld. Op welke manier dan ook. Zo kun je aan het werk bij een club, sportbond, sportbedrijf of de overheid. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding trainer-coach/instructeur? Dan kun je verder studeren aan het hbo. 

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Student Isabella

Topsport combineren met studeren is lastig. Maar op het Johan Cruyff College kun je je studie flexibel om je trainingen en wedstrijden heen organiseren. Kunstschaatsster Isabella doet dit nu twee jaar en het bevalt haar prima. “Op maandagen train ik altijd in België en ben ik niet op school. Rondom wedstrijden ben ik er soms dagen niet. Ik heb een studiecoach met wie ik mijn lessen, keuzedelen, praktijkopdrachten en stages zo plan dat ik me kan focussen op kunstschaatsen. Ik ga in etappes naar school en doe opdrachten via itslearning.”

Isabella behoort tot de top kunstschaatssters in Nederland. Ze heeft podiumplekken gehaald bij het Nederlands kampioenschap en ook in het buitenland behaalt ze successen. “Kunstschaatsen doe ik sinds mijn zesde. Ik vond het leuk en mocht al snel naar een hogere groep. Op de havo had ik 0,2 te weinig om te slagen. Echt zuur, maar ik wist al van het bestaan van het Johan Cruyff College. Hier kan ik mijn sport blijven beoefenen én een diploma halen. Met kunstschaatsen alleen kan ik mijn brood niet verdienen. Dus dat diploma is belangrijk, ook al weet ik nu nog niet precies wat ik wil.”

Isabella volgt de opleiding trainer-coach/ instructeur. “Sommige studenten kiezen sport en business, dat gaat meer over de economische en ondernemende kant. Een keuzedeel dat je dan kan kiezen, is bijvoorbeeld  ondernemerschap. Zo zijn er voor allebei de opleidingen veel interessante keuzedelen.” Net als alle mbo-studenten moet ook Isabella examens doen in Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Keuzedelen zoals anatomie en fitnesstrainer A zijn verplicht, je moet namelijk bepaalde studie-uren maken. “Studeren vind ik op zich niet lastig. Op mijn middelbare school moesten we al best zelfstandig werken. Maar je mist wel structuur. Op het Johan Cruyff College heb je geen klassen of lessen, alleen een studiecoach. Je neemt plaats in een lokaal waarin ook eerste- en vierdejaars zitten en werkt hier zelfstandig. De andere studenten beoefenen allemaal een andere topsport, daar leer ik ook weer veel van.”

Stage lopen hoort er gewoon bij op het Johan Cruyff College. “Ik heb mijn eerste stage gedaan bij een fysiotherapeut. Daar heb ik mensen begeleid in de oefenzaal. Nu loop ik stage op de ijsbaan in Tilburg. Dat vind ik natuurlijk fantastisch.” Lastig te plannen zijn volgens Isabella de projecten die je (soms) met twee anderen moet doen. “Elke student heeft zijn eigen trainings- en wedstrijdschema. Dus om allemaal tegelijk in een ruimte aan een project te werken, is niet altijd even makkelijk te plannen, maar gelukkig is er Teams.”

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

  • Je sport op het hoogste niveau in jouw sport en leeftijdsklasse.  
  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding trainer-coach/instructeur kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

  • Sportmassage
  • Sportspecialisatie instructeur, nr 1 (Fitvak A)
  • Sportspecialisatie instructeur, nr 2 (Fitvak B)
  • Sportspecialisatie trainer-coach, nr. 1
  • Topsportvaardigheden
  • Voorbereiding HBO

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studies in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Trainer-coach/instructeur Cruyff College, Roosendaal, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.