Allround assistant business services Cruyff College Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25723

In het kort

Ben jij een echte aanpakker? Dan is de opleiding allround assistent business services misschien wel iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je hoe je je collega’s kunt ontzorgen. Bijvoorbeeld door te helpen met de boekhouding en het maken van planningen. Je leert archiveren en agendabeheer. Daarnaast komen ook onderdelen als voorraadbeheer, schrijven van een nieuwsbrief, plannen en organiseren, en managementinformatie aan bod tijdens je opleiding.

Deze opleiding duurt voor de meeste studenten 2 jaar. Daarvan loop je een half jaar stage.

Downloads

Alle details


Is de opleiding allround assistant business services iets voor jou?

Als allround assistant business services zorg je er samen met collega’s voor dat de administratie van een bedrijf helemaal klopt. Je verzamelt en ordent de financiële gegevens van het bedrijf. Je controleert informatie zoals facturen, urenoverzichten en declaraties. Je stuurt rekeningen naar klanten, betaalt facturen op tijd en zorgt voor een complete en correcte boekhouding. Verder controleer je de in- en verkopen.

Wat voor type ben je?

Als allround assistant business services ben je dus goed met cijfers. Je bent communicatief vaardig, je gaat zorgvuldig om met gegevens en je bent nauwkeurig. Je werkt namelijk met vertrouwelijke bedrijfsinformatie en persoonsgegevens. Verder werk je veel met computers en software-programma’s. Je bent klantgericht, maar je houd je altijd aan de regelgeving.  

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding leer je hoe je verschillende soorten administraties bijhoudt. Ook leer je inkoopfacturen controleren en goedkeuren en hoe je facturen opstelt. Je werkt veel op de computer dus ook daar besteden we aandacht aan tijdens de opleiding.  

 • Het controleren en bewerken van financiële dagboeken 
 • Het verrichten van activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer 
 • Het controleren en bewerken van kwantiteitenadministraties 

Daarnaast krijg je ook algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

We proberen de praktijk zoveel mogelijk na te bootsen, vooral in de vorm van projecten. Naast de theorie spelen presentaties, gastlessen, praktijkbezoek, werkstukken, excursies en samenwerking daarom een belangrijke rol. Om je verder te specialiseren kun je extra keuzedelen kiezen. 

In het eerste leerjaar start je samen met alle studenten die zich in hebben geschreven voor een administratieve opleiding op niveau 3 of 4. Hier leer je de basis van het vak.

Stage

Daarnaast bereid je je voor op de stage die je in het tweede jaar loopt. We helpen je bij het zoeken van een stageplaats, het solliciteren en het voeren van een stagegesprek. In leerjaar 2 loop je stage van ongeveer 16 weken. Als je weer terug op school komt, werk je verder aan je kerntaken.  In leerjaar 3 doe je examens en sluit je de opleiding af met nog een stage van ongeveer 16 weken. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Als allround assistant business services werk je op de administratie van een bedrijf, instelling, bij de overheid of een gespecialiseerd administratiekantoor. 

Doorstuderen? Dat doe je zo

Heb je je diploma mbo-niveau 3 allround assistant business services op zak? Dan kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, bijvoorbeeld office- en management support specialist of recht, verzekeringen en hr. 

Leerwegen

Bol
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) , of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je mentor. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding allround assistant business services kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Rekenen 3F
 • Inkomstenbelasting/Omzetbelasting
 • Engels in de beroepscontext B1
 • Ondernemerschap MBO
 • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Allround Assistent Business services Cruyff College, Roosendaal, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.