Allround schoonheidsspecialist Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25907

In het kort

Wil je graag alles leren over make-up en schoonheidsbehandelingen? Werk jij graag met mensen? Dan is de opleiding allround schoonheidsspecialist iets voor jou. Als allround schoonheidsspecialist doe je allerlei verschillende behandelingen. Voor nagels, handen, voeten en gezicht. Of juist een behandeling voor het hele lichaam. Mét massages. Jij weet overal de beste methode voor en volgt de nieuwste ontwikkelingen. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding allround schoonheidsspecialist iets voor jou?

Als allround schoonheidsspecialist werk je graag met mensen. Heel direct zelfs, want je werkt met het lichaam van een ander. Soms werk je met het hele lichaam, bijvoorbeeld tijdens een massage of een behandeling voor het hele lichaam. Andere keren werk je alleen met iemands handen, voeten of het gezicht. Je werkt graag alleen en weet precies hoe een klant zich op zijn gemak voelt. Daarom pas je je snel aan en hou je goed in de gaten hoe het met een klant gaat. De klant vertrouwt jou en jij gaat netjes om met de gegevens van de klant. Wat jij weet, blijft geheim.  

Is jouw werkplek altijd schoon? Werk je netjes en precies? En volgens de regels? Dan is de opleiding allround schoonheidsspecialist iets voor jou. Als allround schoonheidsspecialist werk je hard en met veel detail. En je zorgt ervoor dat het bedrijf winst maakt. Zodat iedere beslissing die jij maakt, het beste is voor het bedrijf.  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding:  

 • alles over verschillende huidtypes 
 • verschillende producten en methoden om de huid te behandelen en te verzorgen 
 • alles over hygiëne, huidproblemen en huidverzorgingsproducten 
 • specialistische schoonheidsbehandelingen (acnebehandeling, behandeling van huidveroudering en bindweefselmassages) 
 • de taken van een ondernemer 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Stage  

De opleiding allround schoonheidsspecialist duurt 3 jaar. In het eerste jaar loop je 1 dag per week stage. In het tweede en derde leerjaar loop je 2 dagen per week stage. In leerjaar 3 kun je kiezen voor een stage in het buitenland.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding allround schoonheidsspecialist werk je zelfstandig of voor een bedrijf. Werk je voor een bedrijf, dan kan dat hier: 

 • schoonheidssalon 
 • wellnesscentrum 
 • sauna 
 • drogist 
 • parfumerie 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding allround schoonheidsspecialist? Dan kun je verder studeren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan de opleidingen: huidtherapie, fysiotherapie of bedrijfskunde. 

Leerwegen

BOL

Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met jouw mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou.

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt je mentor hen af en toe uit om te komen praten.

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past.

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, ziekte of ander soort probleem. Ook als deze een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het ondersteuningsteam op school kan je helpen. Kijk voor meer info op Begeleiding en ondersteuning van mbo-studenten bij Curio.

Zo word je toegelaten 

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet.  

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding allround schoonheidsspecialist kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Imagestyling
 • Nagelstyling
 • Pedicurebehandelingen uitvoeren (voorbehoud)
 • Visagie

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je dan hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Allround schoonheidsspecialist, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.